Vlčovice, povzbuzené výhrou na Hukvaldech, v Odrách nezopakovaly víkendový výkon, když tři body zajistil Páleníkovu týmu kapitán František Murín. Dohrávané 24. kolo zkompletuje ve čtvrtek 12. června od 18 hodin utkání mezi domácí Kopřivnicí a Tichou.

I. B třída, sk. D

Vlažný průběh první půle osvěžila jediná branka, která se později ukázala jako vítězná.

Domácí kapitán Murín tak dlouho zkoušel pozornost hostujícího muže s rukavicemi Tomáše Hrabovského, až se mohl radovat ze vstřelené branky.

Brankář Vlčovic nejprve zneškodnil jeho pokusy pod břevno a do šibenice, ale na situaci z 33. minuty už byl krátký. Zkušený forvard Oder si zpracoval centrovaný míč a přesnou ranou poslal domácí celek do vedení.

Utkání plné osobních soubojů, hrané především mezi oběma šestnáctkami, už ve druhém poločase změnu výsledku nepřineslo.

Vlčovice se sice v závěru pokoušely urvat alespoň bod, ale stejně jako v průběhu celého utkání několikrát ztroskotali na brankáři Cibulcovi, jenž se mohl po uplynutí devadesáti minut radovat, kromě tříbodového zisku, také z udržení čistého konta. „Čekal jsem, že bude zápas složitější. Měl jsem z toho trošku obavy, ale hosté spoléhali spíše na nakopávané balóny a brejkové situace. Jistil nás pozorný Cibulec a většinou se hrálo na soupeřově polovině. Vlčovice začaly vážněji hrozit až osm minut před koncem, kdy se dostávali do náznaku nějakého tlaku, ale my už jsme to naštěstí udrželi," hodnotil duel trenér Oder Karel Páleník, jehož celek cestuje v neděli na půdu sestupem ohroženého Jistebníku.

Vlčovice hostí už zítra v derby na domácí půdě Tichou. Přímá bitva o záchranu startuje na vlčovickém pažitu v 17 hodin.

TJ ODRY - FC VLČOVICE-MNIŠÍ 1:0 (1:0)

Branka: 33. F. Murín. Rozhodčí: Vidlička Slaný, Vrťo.

Odry: Cibulec Veselý (65. Holub), Pjatkan, Paszko (60. Frais), Hurta Vidlák (55. Maléř), Konrád, E. Chuděj, Repta F. Murín (80. Z. Hrabovský), Velík. Trenér: Karel Páleník.

Vlčovice: T. Hrabovský Kordoš (79. Hanzelka), Lichnovský (39. Tvardek), Velička, Drozd Reček, J. Jalůvka, Klos (66. Beseda), Názalaník R. Jalůvka, Světlík. Trenér: Miroslav Rek. (dtb)

Novojičínský de