Uplynulý víkend odstartovala čtvrtá nejvyšší soutěž prvními zápasy a z novojičínských zástupců do ní zasáhly dva týmy. Oderští futsalisté zvítězili v jednom utkání, když porazili Shooters Bolatice 8:2, a celek FC Smíšené NC-LINE Bílovec si na úvod nové sezony vedl výtečně, když zvítězil ve všech třech utkáních. „Výkon byl, i díky posilám, vynikající. Peťa Zapalač, který má zkušenosti z první ligy z velkého fotbalu, tak na něm je prostě vidět ta kvalita, a jádro týmu, které bylo v minulé sezoně, tak kluci jsou taky ve formě," hodnotil spokojeně úvod nového ročníku předseda klubu Martin Šťastný a dodal: „Naším cílem bylo umístit se do třetího místa, ale po tom prvním turnaji začínáme uvažovat i o postupu do divize."

Další z novojičínských zástupců, a nováček soutěže, kopřivnický Jokerit odehraje první zápasy ve sportovní hale v Bílovci dnes. Tým posílili tři zkušení hráči, Adam Hanus, Michal Buček a Filip Čevela. „Jakožto nováček soutěže bychom chtěli hrát střed tabulky a vyhnout se případnému sestupu. Máme tři nové posily, jeden z nich je bývalý reprezentant, a já myslím, že jsme dobře posílili a snad se nám cíl podaří splnit. I když momentálně máme jak Čevelu, tak Bučka zraněné, takže první kolo nebudou k dispozici," prozradil před začátkem nové sezony hrající asistent trenéra Jokeritu Kopřivnice Karel Prchal.

Z výsledků 1. kola:

Roub B Vítkovice - FC Smíšené 5:7 (4:4)

Branky FC Smíšené: Zapalač Petr 3, Šesták Jan 2, Krajíček Vladan, Nový Dalibor.

Beach Boys - Shooters 8:2 (5:2)

Branky Beach Boys: Konrád Jiří 3, Hurta Lukáš 2, Hůra Michal, Tomak Daniel, Rybařík David.

Shooters - FC Smíšené 3:7 (2:5)

Branky FC Smíšené: Zapalač Petr 2, Krajíček Vladan, Nový Dalibor, Melecký Tomáš, Šesták Jan, Mrkvica Daniel.

Roub B - Beach Boys 3:1 (0:0)

Branka Beach Boys: Konrád.

FC Smíšené - Beach Boys 6:3 (2:2)

Branky: Zapalač Petr 3, Šesták Jan 2, Mrkvica Daniel - Konrád Jiří 3.

Více informací o krajském přeboru ve futsalu a o zástupcích z Novojičínska se dočtete v úterním vydání Novojičínského deníku. (dtb)

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#