Bílovečtí fotbalisté doma dokázali skolit přední celek krajského přeboru, když Krnov porazili 2:0. Nováček soutěže, který se už přiblížil třetímu místu, nyní v neděli cestuje na hřiště o záchranu bojujícího Bruntálu.

Bílovec se musel obejít bez šestice hráčů, když kromě dlouhodobých marodů (Nykš, Malý, Matěj Moučka) scházeli ještě nemocní Raszyk, Malina a Žídek. „Museli jsme tak ještě využít služeb mladšího dorostence a na střídačku jsme pak čekali na starší dorostence, kteří hráli odpoledne v Petřkovicích. I přes problémy se sestavou jsme chtěli hrát náš fotbal, tak ať to lidi, kteří přišli, baví," vyjádřil se kouč FC Bílovec Tomáš Černín, jehož svěřenci vstoupili do utkání aktivněji a po deseti minutách jen těsně nedosáhl na Pavlíkův centr teprve šestnáctiletý Richter.

Frenštátský kanonýr Pavel Klimpar (vpravo) přispěl k obratu proti druhým Heřmanicím hattrickem a v letošní sezoně už se trefil patnáctkrát.
Famózní obrat Frenštátu pod Radhoštěm

Na druhé straně se pak musel činit Jaška, jenž vytáhl hlavičku na roh. Zajímavý duel pak nadále pokračoval a po Kotrlově vysunutí, mířil Pěla nad. Ve 23. minutě už se ale bílovečtí příznivci dočkali, když po dlouhém autu lehce lízl balón hlavou Ondruš a jeho pokus nakonec propadl až za Řeháčka. V závěru poločasu měl ještě gólovku kapitán Ronec, ale branku minul.

Nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky vyslal Ondruš do úniku Pavlíka, ale ten si v poslední chvíli předkopl míč. Rozuzlení tak přišlo až deset minut před koncem, kdy Pavlík centroval míč do vápna, kde šel do souboje s protihráčem střídající Adam Dluhoš a nakonec z toho byla vlastní branka v hostující síti.

„V prvním poločase jsme byli určitě aktivnější a ten druhý jsme zvládli velmi dobře takticky, protože už jsme soupeře nepustili do vážné šance. Přidali jsme pojišťovací gól a naše vítězství bylo nakonec zasloužené," dodal spokojený trenér Bílovce.

FC BÍLOVEC – FK KRNOV 2:0 (1:0)
Branky: 23. Ondruš, 80. vlastní. ŽK: Seman, Pěla – Čanecký, Mrukvia, Daříček. Rozhodčí: Sivera – Svoboda, Lukašík. Diváci: 150.

FC Bílovec: Jaška – Pavlík (89. D. Dluhoš), Seman, Marák, Tomášek – P. Moučka (87. Vaněk), Kotrla – Pěla, Ondruš, Ronec (61. L. Černín) – Richter (61. A. Dluhoš). Trenér: T. Černín.

Pavlína a Jindřich Švihlovi, Jeseník nad Odrou, datum svatby: 5. 11. 2016
Hlasujte pro Svatební pár Novojičínska. Je tady 2. kolo