Do jara vstupovali s jasným cílem, co nejdříve vybojovat záchranu. Nepovedený podzim totiž divizní Nový Jičín s 16 body zasunul až na 13. místo. Po sedmi jarních zápasech je však všechno jinak a tým nového trenéra Jana Pejši se, díky pěti jarním výhrám a dvěma remízovým výsledkům, posunul už do první poloviny tabulky a na pátý Přerov ztrácí pouhé čtyři body.

Valaši, ač celek ze dna tabulky, na jaře sbírají body, když z prvních šesti utkání hráli hned čtyřikrát 1:1, porazili Hranice a prohráli v Přerově. „Věděli jsme, že nás v Karlovicích nečeká nic lehkého, protože se tým po podzimu, kdy prohrál jenom jediný zápas, zvednul, a to se také potvrdilo. Od první minuty to byl boj o každý míč a metr hřiště se spoustou soubojů," řekl trenér FK Nový Jičín Jan Pejša.

Novojičínští, kteří přijeli do Velkých Karlovic bez nemocného Cigánka a Kalicha a pracovně indisponovaného kapitána Švece, zahrozili v prvním poločase především díky Smolarčíkovi, jehož dva hlavičkové pokusy však netrefily branku.

Lokša: Gól č. 19

Ve druhém poločase se hostující lavička radovala z první šance. Hosté dobře zakombinovali po levé straně, odkud dokázal Švancer nacentrovat míč do šestnáctky, kde si naběhl novojičínský stroj na góly Lokša, jenž přesnou hlavičkou vsítil svoji devatenáctou trefu v sezoně a poslal Nový Jičín do vedení 1:0. V závěrečných minutách už Pejšův celek ubránil domácí nakopávané míče a po zásluze mohl slavit pátou jarní výhru.

„Jsem rád, že se s tím kluci vyrovnali a dokázali to zvládnout. Nakonec jsme byli o něco šťastnějším týmem. V závěru jsme měli náznaky brejkových situací, ale bohužel jsme je nedokázali využít. Soupeř už to ke konci zjednodušil a všechno nakopával do šestnáctky. Jsem rád, že to kluci uskákali a všechny souboje zvládli," cenil si tří bodů šéf novojičínské střídačky.

FC Velké Karlovice – FK Nový Jičín 0:1 (0:0)

Branka: 60. Lokša. ŽK: Ondřejka – Smolarčík, Novotný, Šrom. Rozhodčí: Černoevič – Páral, Hanák.

FK Nový Jičín: Šrom – Molnár, Malina, Bajer, Kiss Farkas – Juříček, Rybařík (86. Nippert) – Novotný (90. Dedič), Lokša, Švancer – Smolarčík. Trenér: Jan Pejša.

Novojičínská jarní jízda:18. kolo: Mohelnice - Nový Jičín 1:1 (0:1)
19. kolo: Nový Jičín – Určice 1:0 (1:0)
20. kolo: Brumov - Nový Jičín 1:2 (0:1)
21. kolo: Nový Jičín – Havířov 4:2 (1:0)
22. kolo: Vítkovice - Nový Jičín 1:1 (1:1)
23. kolo: Nový Jičín – Kozlovice 2:1 (0:1)
24. kolo: V. Karlovice - Nový Jičín 0:1 (0:0)