V utkání jako první zahrozili domácí, když se po akci Klimpara s Bartošem, dostával do šance Štika, ale Řehulku v brance Polanky nepřekonal. Hosté kontrovali z rychlého brejku, střela Marka Švábíka však těsně minula tyč Pešákovy branky. Po čtvrthodině hry vychytal domácího kapitána Bartoše vyběhnuvší Řehulka. Polanka zahrozila ještě nebezpečnou hlavičkou Cirkla, ale do větších šancí už se v první půli nedostala.

To frenštátští měli ve zbytku poločasu řadu možností, jak se dostat do vedení. Nejprve se do centru Abíka položil Radomír Kaša, jehož hlavička prosvištěla mimo. K přímému kopu se pak postavil Klimpar, jehož tvrdou ránu musel Řehulka vyboxovat. Aktivní Klimpar se dral v závěru poločasu do další šance, ale více než roh nevytěžil.

Změna stran

I po změně stran měli více možností, jak utkání rozhodnut, hráči Beskydu. Po závaru před Řehulkou zakončoval Merta, ale kýžená trefa stále nepřicházela, centr Radomíra Kaši pak poslal hlavou znovu těsně mimo Roman Bartoš. Domácí fanoušci se dočkali téměř až po hodině hry, kdy se, po pohledné akci a střílené pobídce Klimpara, prosadil Abík a nekompromisně poslal míč pod břevno Řehulkovy klece – 1:0. Za dvě minuty mohlo být pro Frenštát ještě veseleji, Radomír Kaša však mířil zblízka nad. A za pět minut nato Polanka trestala. Na cent střídajícího Fukaly si naskočil zkušený Cirkl a umístěnou hlavičkou překonal Pešáka – 1:1.

Když se pak neujaly šance Klimpara ani Bartoše, mohli rozhodnout hosté. Ránu Cirkla však Pešák dokázal vytěsnit. V další akci se dostal Vyležík do kontaktu s brankářem Pešákem, ale hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

„Bylo to utkání, kde jsme měli šancí snad na čtyři zápasy. Musím ocenit přístup kluků. Chtěli pořád vyhrát, a to hodnotím mnohem více než to, že jsme ztratili dva body, které nás však můžou mrzet. S Polankou jsem občasně i trénoval, ještě když jsem hrával v Hranicích, takže se známe. Je to tým se zkušenými hráči, kde jsou i šikovní fotbalisté středního věku a běhaví mladí kluci. Jsem příjemně překvapen, jak jsme Polanku dokázali dostat pod tlak, jen mě mrzí zbytečně inkasovaná branka," vracel se k utkání domácí kouč Artur Wojnarowský.

Bod za remízu

Hosté si tak zpod Radhoště nakonec odvezli bod za remízu 1:1. „Domácí měli v zápase určitě více gólových šancí. Myslím si, že se hrál dobrý fotbal a domácí, na to, že jsou u dna tabulky, hráli velmi dobře. Čekali jsme na brejky a musím přiznat, že jsme měli i štěstí. Z ojedinělé šance jsme vyrovnali, ale takový je fotbal. Kdyby domácí odskočili na rozdíl dvou gólů, tak už by to pro nás bylo složité. Známe se Arturem i Romanem Hulvou, takže jsme věděli, že budou dobře připraveni. Ale už na podzim u nás nehráli špatně. Nečekali jsme tady žádnou procházku, protože víme, jak vypadá jarní tabulka. Dáváme šanci i mladým klukům a bod určitě bereme," hodnotil utkání jeden z hostujících trenérů, Radek Halamíček.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – FK SK POLANKA 1:1 (0:0)

Branky: 59. Abík – 66. Cirkl. ŽK: Štika – Valenčin, J. Švábík. Rozhodčí: Trigas – Kaloč, Uličný. Diváci: 100.

Frenštát p. R.: Pešák – Štika (85. Dorňák), P. Kaša, Sládeček, Jurek – R. Kaša, Kovář, Merta, Abík – Radim Bartoš, Klimpar. Trenér: Artur Wojnarowský.

Polanka: Řehulka – Robin Bartoš, Valenčin, Andrýsek, Klemiš (60. Fukala) – M. Švábík (62. Vostárek), Pliska, Borgosz, Cirkl, Vyležík – J. Švábík. Trenéři: Tomáš Černín a Radek Halamíček.