Už to vypadlo, že se z města Kofoly vrátí s nepořízenou, ale nakonec si na dlouhou cestu domů přibalili cenný bod, který získali díky vyrovnávací brance Špačka ze samotného závěru utkání. Frenštátští fotbalisté tak na úvod nové sezony remizovali hřišti Krnova 1:1.

Kádr Frenštátu se v létě pořádně rozšířil, protože právě na úzký kádr pod Radhoštěm v minulé sezoně málem dojeli. Tým však předvedl parádní závěr sezony a nakonec si zajistili účast v krajském přeboru i nadále. 

Do týmu hrajícího trenéra Kobylíka přišlo celkem šest nových hráčů: Lošťák (Hněvotín), Malý (Petřkovice), Vokáč (Vigantice), Fárek (Baník Ostrava), Zoller (Stonava), Poláček (Valašské Meziříčí). Do branky se pak navíc ještě vrátil Horák z Trojanovic I., který pomohl vyřešit situaci v brankovišti, když se před startem sezony zranili jak Pešák, tak mladík Nezhoda.

Beskyd v Krnově ztrácel už po deseti minutách, kdy domácí výběr Ladislava Bártka poslal do vedení, po brejku, Sabo. „Byli jsme celkem aktivní, ale zaskočila nás brzká branka soupeře. Potom jsme se snažili o vyrovnání, ale musím přiznat, že šance byly na obou stranách,“ uvedl sportovní manažer frenštátského Beskydu a dlouholetý člen vedení klubu Jiří Jurčík.

Jeden z klíčových momentů přišel v polovině druhého dějství, kdy Horák zneškodnil gólovku Krnovských. „To byl rozhodující okamžik. Po příchodu Kobylíka jsme pak navíc čím dál více  ohrožovali branku soupeře, kdy po gólu volala hlavně šance Střelce, ale naštěstí to v závěru vyšlo,“ oddechl si Jurčík po vyrovnávací trefě kapitána Špačka, jenž s přehledem uklidil centr střídajícího Fárka. „Ve druhém poločasu jsme se snažili o vyrovnání, takže remíza nakonec zápasu slušela,“ dodal Jurčík.

FK KRNOV – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 1:1 (1:0)
Branky: 10. Sabo – 89. Špaček. ŽK: Ostrák, Bartoníček – Klimpar, Kovář, Špaček. Rozhodčí: Sivera – Kubiena, Tvrdý. Diváci: 325.
SK Beskyd Frenštát p. R.: Horák – Plachký, Bednář, Vokáč, Marek – Střelec (76. Fárek), Špaček, Kovář, Lošťák (67. Zoller) – Malý (55. Kobylík) – Klimpar (91. Vaverka). Hrající trenér: Kobylík.

Frenštát vyzve v neděli OrlovouNa jaře na poslední chvíli zachránil pátou nejvyšší soutěž v zemi a přes léto pak kvalitně rozšířil kádr. Frenštátský fotbalový klub by se tak v právě odstartovaném ročníku neměl pohybovat v suterénu krajského přeboru. „Pomohl nám taky aktivní a pozitivní přístup města, které nás spolu se záchranou nakoplo. V létě jsme dostali taky mimořádnou pomoc na regeneraci trávníku, který už to potřeboval. Taky jsme se poučili z minulé sezony a rozšířili jsme úzký kádr o kvalitní posily,“ poznamenal sportovní manažer frenštátských fotbalistů a dlouholetý člen vedení klubu Jiří Jurčík, kterého nyní čeká pikantní duel proti Orlové, kde v minulosti dlouho působil. „Nyní se těšíme na Orlovou a věřím, že ji poprvé v historii porazíme. Tým Orlové navíc tvoří většina mých bývalých svěřenců,“ nahlédl Jurčík směrem k pro něj speciálnímu zápasu. Příznivci Frenštátu tak mohou posílený kádr vidět přímo v akci už tuto neděli od 17 hodin.