V středečním vydání Novojičínského deníku naleznete pohled do přípravy u zbylých novojičínských zástupců v I. A třídě – Bílovce a Petřvaldu na Moravě.

Činnost ve frenštátském fotbale ukončil rovněž dlouholetý funkcionář klubu Pavel Měrka. Trenérského kormidla se u mužského týmu Beskydu nakonec ujme stoper a kapitán týmu Radim Sládeček. „Je to tak. Budu hrající trenér. Měl bych odkoučovat celé jaro, pak se uvidí," vysvětlil stoper Beskydu.

V plné přípravě na jarní část I. A třídy je také nováček soutěže AFC Veřovice. Tým trenéra Ladislava Štěpána se k zahájení zimní přípravy sešel v úterý 14. ledna a třikrát týdně polyká tréninkové dávky. „Trénují všichni, ale někteří nejsou úplně fit, jako třeba Košelík, Mička nebo Beneš. Jinak to celkem jde," prozradil zkušený kouč, který počítá s dvojicí Mička, Beneš i do jarní části.

„Je to prozatím v jednání, ale jsou to kluci, kteří u nás chtějí hrát, a nepředstavuji si, že by se vrátili do mateřských oddílů. Počítáme s nimi," vyjádřil se trenér veřovického AFC.