Výsledky 9. kola:

Havířov - Pržno 3:0.

Trojanovice-Bystré - Bruntál 0:8 (0:5)

Domácí fotbalistky proti jednomu z favoritů soutěže nerozšířily tříbodový zisk a nadále zůstávají na dvanáctém místě ve čtrnáctičlenné tabulce. Zkušenější Bruntál dokázal nakonec nastřílet osm branek, a okupuje tak druhou příčku.

Lubina - Vítkovice 1:3 (0:1)

Hostující hráčky překvapily Lubinu aktivní hrou od samého začátku. Jako první ale zahrozila domácí Veronika Kütnerová, jež mířila do tyče. Do vedení šly však nakonec Vítkovice, které odcházely do šaten s jednobrankovým náskokem. Domácí Spartak vstoupil do druhého poločasu tlakem, z něhož pramenila vyrovnávací branka, když se přesnou střelou k tyči prosadila Veronika Kütnerová. Lubina však inkasovala za dalších sedm minut druhý gól, o který se postarala ranou z přímého kopu hostující kapitánka. A i když pak domácí fotbalistky vrhly všechny síly do útoku, byl to znovu soupeř, kdo se radoval ze vstřeleného gólu. Lubina si tak připsala teprve druhou porážku v sezoně a s devatenácti body jí patří čtvrtá příčka. Na vedoucí Nové Sady však ztrácí pouhé dva body.

Branky: 52. V. Kütnerová 31. Kaštovská, 59. Odziomková, 67. Stošková.

Štramberk - Slovan Ostrava 0:4 (0:2)

Štramberku chybělo šest fotbalistek základní sestavy, jejichž místa zaplnily mladší hráčky, které doposud nedostávaly tolik příležitostí. Pro domácí bylo ještě hůře po třiceti minutách, kdy musela pro zranění odstoupit Kateřina Nedomová. Domácím sice nelze upřít snahu, ale na zkušené hostující hráčky to nestačilo. „Slovan nás převyšoval kombinačně a přesnými přihrávkami se dostával do šancí. Jen díky Kláře Kociánové v brance a stoperce Kvasničkové, jež zbyla v obraně ze stálé sestavy, jsme neinkasovali ještě více branek. V podstatě jsme se ani nedostali k vážnějšímu zakončení," informoval vedoucí ženské kopané ve Štramberku Ladislav Slanina.

Branky: 12. Břeská, 21. Řeháková, 73. Urbančíková, 79. Robotová.

Stachovice - Český Těšín 1:2 (0:1)

Domácí Slavia byla po většinu střetnutí aktivnějším celkem, ale hosty držela výborná brankářka Bajtková. Český Těšín využíval svou pozornou defenzivu k nebezpečným brejkům a nakonec se dvakrát radoval, zatímco domácí skórovali pouze zásluhou kapitánky Mičkové, která se prosadila z pokutového kopu. Stachovicím, s dvanácti body, momentálně patří 9. místo.

Branky: Mičková z pen. Žigová, Dordová.

Veřovice - Nové Sady 1:5 (0:1)

Do domácí svatyně se musela postavit Šuláková, která pak domácím citelně chyběla v poli, a pro zranění absentovala Rašková. Hosté nakonec potvrdili postavení v tabulce, ale v prvním poločase byly k vidění šance na obou stranách. Nové Sady se začaly více gólově prosazovat až po změně stran, za domácí korigovala pouze kapitánka Romana Černochová. Následná šance Bražinové zůstala nevyužita, a Nové Sady nakonec zvítězily 5:1. Veřovicím nyní patří, díky patnácti získaným bodům, sedmá příčka. „Zápas jsme odehrály bez trenéra Matušky a asistenta Velarta a na hráčkách šlo vidět, že nám jejich neúčastí chyběla psychická podpora. Druhý poločas jsme nevzdaly, ale chyby v naší obraně byly zřetelné. Promarněná šance, která mohla zápas ještě zdramatizovat, jako by nám pak vzala chuť bojovat a hostům se podařilo přidat další góly," vracela se k domácí porážce fotbalistka Veřovic Gabriela Lošáková.

Branka Veřovic: R. Černochová. Veřovice: Šuláková Černochová, Lošáková, Dvořáková, Pustějovská, V. Najvarová, Fojtíková, Saganová, Surovcová, K. Najvarová, T. Bražinová. Střídající: Jančálková, Pitelová, Tománková.

Brušperk - Studénka 5:1 (3:1)

Zápas začal řadou nepřesností na obou stranách, Brušperk však postupně přehrával hostující hráčky a získával územní převahu. Domácí se dostali do vedení 2:0, ale Studénka snížila, když se z protiútoku trefila Pastorková. Poté musela brankářka Brušperku vytahovat míč na břevno a za pár minut přidaly domácí třetí branku. Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Studénka hrála bojovný fotbal a domácí celek dokázala potrápit. Nakonec však hosté inkasovali ještě dva góly, a nadále tak čekají na první body v sezoně.

Branky: Tesařová 3, Otrusinová 2 (1x z pen.) Pastorková.