ZELENÝ PAŽIT I. B třída, sk. D

FC KOPŘIVNICE - TJ SOKOL BORDOVICE 2:1 (1:0)

Svým prvním gólem v sezoně poslal Kopřivnici do jednobrankového vedení Štěpán. Odpovědět se hostům podařilo až po změně stran, když se z pokutového kopu, po faulu na Petra, dokázal prosadit Zbyněk Melčák, který však nakonec utkání, díky dvěma žlutým kartám, nedohrál. Vyrovnané skóre však vydrželo pouhých sedm minut, než bordovického Horáka překonal Okřesík. „Do Kopřivnice jsme odjížděli s cílem neprohrát, ale vraceli jsme se pokořeni a s dalším vyloučeným hráčem. Naše netaktické a nedisciplinované výkony mají, bohužel, vzestupnou tendenci. 

ČÍSLO VÍKENDU: 3Pouze tolik bodů dělí v tabulce sedmé Bordovice od vedoucího nováčka z Jistebníku, který stihl za šest kol nasbírat třináct bodů. Ztratil pouze dvakrát v minulém kole doma remizoval se Suchdolem a ve 2. kole nestačil na Hukvaldy, pro které to jsou zatím jediné body v sezoně.

HVĚZDY KOLA*** MARTIN TOMÁNEK (Tichá)
O tom, že Tichá doma boduje, se naposledy přesvědčil Jeseník. Dvěma brankami se na výhře, už podruhé v sezoně, podílel Martin Tománek, který díky svým dobrým výkonům z poslední doby zajistil hned čtyři z pěti gólů, které Tichá dokázala prozatím vstřelit na domácím hřišti.

**PAVEL LYS (Kateřinice)
Prvního vítězství v novém ročníku se dočkaly Kateřinice. Jediným úspěšným střelcem byl, v důležitém utkání na půdě Hukvald, Pavel Lys, který odehrál jeden z lepších zápasů a svou trefou zajistil pro Malého tým tři body.

*PETR KRAYZEL (Jistebník)
Nebýt jeho důležitých zákroků a celkového výkonu, kterým dával mužstvu jistotu, kdo ví, jak by zápas v Kozlovicích dopadl. Plankova branka pak nakonec rozhodla o třech bodech pro Jistebník, na kterých měl lví podíl právě zkušený muž mezi tyčemi Petr Krayzel.

V celém utkání jsme si nedokázali vypracovat téměř žádnou vyloženou šanci. Snad až na jeden z ojedinělých útoků, který skončil faulem a následně proměněnou penaltou," připomněl jediný střelecký zápis Bordovic jejich trenér Radúz Rek. Kopřivnice je tak doma nadále stoprocentní, když ze tří zápasů vytěžila devět bodů. „Před zápasem bych, vzhledem ke kvalitě soupeře, bral bod. Ve skutečnosti jsme ale nakonec sehráli jedno z nejlepších utkání podzimu. Soupeř nás možná malinko podcenil.

Byla to zasloužená výhra a já jsem maximálně spokojený se třemi body. Jsem rád, že výkonnost stoupá, a doufám, že jí udržíme," těšilo domácího trenéra Milana Svobodu. Bordovice budou mít šanci na reparát v příštím kole, ve kterém doma hostí Hukvaldy. „Kopřivnice nás díky podpoře svých krajních beků a díky šikovnosti útočného dua dostávala velice často do úzkých. Bohužel jsme na hru našeho soupeře nedokázali nijak reagovat a po podprůměrném výkonu jsme po zásluze prohráli. V případě, že u nás nezměníme postoj k určitým typům zápasů, nemůžeme pomýšlet na bodové zisky se soupeři z horních pater tabulky," zdůraznil ještě bordovický kouč.

Branky: 13. Štěpán, 65. Okřesík 58. Z. Melčák z pen. ČK: Z. Melčák (B). Rozhodčí: Chýlek Brabec, Pobořil.

Kopřivnice: Beňo T. Makový, Petráš, Březina, M. Makový Pala (75. Kramoliš), J. Špaček, M. Mičaník (89. Fišnar), Kapsa Stěpán (83. Hanzelka), Okřesík. Trenér: Milan Svoboda.

Bordovice: D. Horák Kovařík, Vaněk, Geryk, Raška Špaček, Z. Melčák, R. Horák, Šudák Petr, Matúš (Heike). Trenér: Radúz Rek.

TJ ODRY - FC LIBHOŠŤ 2:1 (1:0)

Vůbec prvním celkem, který dokázal překonat obranu Libhoště, byly zásluhou trefy Velíka Odry. Hostující tým tak poprvé v sezoně okusil, jaké že to je rozehrávat ze středového kruhu po inkasované brance. „Měli jsme ze soupeře trošku respekt, protože přece jenom nedostat v tolika zápasech ani branku je obdivuhodné. Ale vyrovnali jsme se s tím celkem dobře a hosté potvrdili, proč nedostávali branky. Mají opravdu výborně organizovanou obranu. Nechali jsme je ze začátku hrát, a pak jsme se dostali do vedení. Hosté měli v prvním poločase míč více v držení na svých kopačkách, ale vyložené šance neměli," vracel se k prvnímu poločasu domácí trenér Karel Páleník, který musel po dvaceti minutách nuceně vystřídat Konráda, který si obnovil zranění. Ve druhém poločase přidali domácí druhý gól, když si na centr Vidláka naskočil Chovanec a hlavou zvýšil vedení na 2:0. O kontaktní branku hostů se postaral Velart, jehož přesná hlavička znamenala snížení. Více už však Karasova parta nestihla a poprvé v sezoně prohrála. „Druhá půlka probíhala v podobném duchu. Měli jsme tam určitou pasáž, ve které jsme byli lepším týmem. Po té druhé brance jsme se trošinku stáhli a doplatili jsme na to. V závěru byli hosté lepší, měli tlak, ale už jsme to udrželi. Jsou to pro nás zlaté body. Potřebovali jsme je jako sůl. Teď nás čeká další těžký soupeř v podobě Kopřivnice, ale doma bychom body ztrácet neměli," sdělil oderský trenér.

Branky: Velík, Chovanec Velart. Rozhodčí: Szkuta ml. Bednář, Kontoršikov.

Odry: Cibulec Repta (Veselý), Murin, Paszko, Hurta Vidlák, Konrád (K. Hrabovský), Schwarz, Frais (Z. Hrabovský) Chovanec, Velík (Holub). Trenér: Karel Páleník.

Libhošť: Martinovský Palička (53. Dědík), Eckelsberger (60. Chromečka), Velart, Symerský J. Čapka (72. V. Tomšík), Jachník, M. Blažek, T. Blažek Z. Čapka (60. P. Čapka), J. Bednář. Trenér: Miroslav Karas.

FC KOZLOVICE - TJ JISTEBNÍK 0:1 (0:0)

Velmi kvalitní utkání z obou stran mohli shlédnout fotbaloví fanoušci v Kozlovicích, kam přijel Jistebník. Po půlhodině hry domácí podržel brankář Chlebek, který zlikvidoval jednu z jistebnických šancí. Na druhé straně pak proti pozornému Krayzelovi, který odchytal vynikající zápas, neuspěl Jan Harabiš. Hráči Jistebníku byli po většinu času důraznější a místy i techničtější než domácí fotbalisti, kterým chyběl útočník Martin Krpec. Utkání nakonec rozhodla jediná branka ze 78. minuty. Po rozehraném trestném kopu, vracel míč před branku Lebica, kde se ve skrumáži před Chlebkem nejlépe zorientoval Planka a protlačil balón do sítě. „Byl to remízový zápas, i když šance byly na obou stranách. Po taktické stránce jsme to zvládli velmi dobře. Hráči ukázali bojovnost a tím dokázali, že jsou schopni hrát i s mančafty, které pomýšlejí na přední příčky. Domácí v závěru tlačili, měli hodně rohů a trestných kopů, ale hráči v čele s gólmanem Krayzelem, který podal vynikající výkon, všechno zvládli. Opravdu se hrál kvalitní fotbal nahoru, dolů a ke konci už oběma týmům docházely síly," líčil průběh střetnutí jistebnický trenér Richard Štros, jehož tým se díky třem bodům z Kozlovic dostal do čela soutěže. „To asi nikdo nečekal. Na začátku sezony jsem ale říkal, že myslíme na nejvyšší mety, a můžu to zopakovat znova. Člověk musí vždycky mít ty nejvyšší cíle, bez toho to nejde. Asi si nyní budeme muset vystřihnout tabulku z novin," dodal s úsměvem kouč Jistebníku. Kozlovičtí fotbalisté můžou odčinit porážku už v neděli, kdy ve svátečním krmášovém utkání přivítají celek ze Starého Jičína.

Branka: 78. Planka. Rozhodčí: Kreželok Tatarka.

Kozlovice: Chlebek Žáček, P. Krpec, Prudký, Vašenda Vaverka, M. Bednář, Zeman, Ermis Slanina (Fojtík), Harabiš. Trenér: Petr Tichavský.

Jistebník: Krayzel Novobilský, Lebica, Kašpar M. Mohyla (J. Veselý), Pasker (Štandl), Šamaj, Kadlčák, Mácha (Vykydal) Rašek (Planka), P. Mohyla. Trenér: Richard Štros.

FC VLČOVICE-MNIŠÍ - TJ TATRAN JAKUBČOVICE 3:2 (1:1)

Branky: J. Jalůvka 2, vlastní Ďurica 2. Rozhodčí: Žurovec Plevza, Tobola.

Vlčovice: Bartoň Kordoš, V. Rek, Velička, Beseda Klos (Čevela), R. Jalůvka, Drozd, Názalaník J. Jalůvka, Lichnovský (Černošek (Janošek)). Trenér: Miroslav Krajčí.

Jakubčovice: Buček Sommer, Křenek, Málek Vavroš (62. Jahoda), Šťastný, Klevar (81. Pavelka), K. Molnár, Sigmund Zagol, Ďurica. Trenér: Alois Tomeček.

TJ LOKOMOTIVA SUCHDOL N. O. - TJ SOKOL STARÝ JIČÍN 1:2 (0:1)

Branky: 50. Hanzlík z pen.- 42. Škrla, 51. Folberger. Rozhodčí: Dytková Klimek, Pustějovský.

Suchdol: Sehnalík T. Rek, Randýsek, Hanzlík, Rovenský (Nerad) Kočíb, Masnica Gerhart, Tvarůžek (Voda), J. Rek, Richtárik. Trenér: Tibor Takáč.

Starý Jičín: Strnadel R. Kreml, M. Hubeňák, Šrom, Folberger (76. Jurajda) Barvenčík, Bartoň, Hes (84. Dedek), Šrkla Kotešovec, Podešva. Trenér: Tomáš Vyhlídal.

TJ SOKOL TICHÁ - TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. 3:1 (2:0)

Branky: 1. a 54. M. Tománek, 28. O. Švrček 72. L. Bartoň. Rozhodčí: Brabec Kubánek, Bartoš.

Tichá: Pikulík R. Švrček, V. Mičaník, Štěpják M. Tománek (76. Pastorek), Štefek, Petřík, T. Tománek (87. Zdarsa) Humpolec Třos (81. Lacko), O. Švrček. Trenér: René Bača.

Jeseník: Macháč Kretík (46. R. Hanzelka), Pácal (42. P. Goláň), Kaventa, Koval (85. L. Lušovský) Víznar, L. Bartoň, J. Goláň, Kučák M. David, L. Burget (88. Matýsek). Trenér: Jan Koval st.

TJ SOKOL HUKVALDY - TJ SOKOL KATEŘINICE 0:1 (0:1)

Branka: P. Lys. Rozhodčí: Plevza Bartek.

Hukvaldy: Sasín M. Velart (46. Z. Velart), A. Hubeňák, R. Galásek, Opěla (61. D. Galásek) -Chromčák, Vicher, Miček, Grufík (46. Olbert) Košica (90. Tobiáš), J. Huvar. Trenér: Radomír Chýlek.

Kateřinice: Müller Tyleček, J. Sedláček, Janeček, Jiří Kuchař ml. Nagy (65. M. Hýl (92. Obsadný)), P. Lys, Zachoval (70. Kocourek), Jan Kuchař, Jiří Kuchař st. (60. L. Richter) T. Bittala (88. D. Richter). Trenér: Tomáš Malý.

Více se dočtete v dnešním (středečním) tištěném vydání Novojičínského deníku. Podrobnosti o zápasech novojičínských zástupců v I. A třídě přinášíme pravidelně v úterním týdeníku Region.