Další derby nabídla o víkendu moravskoslezská divize žen, sk. B, když do Veřovic přijely favorizované Stachovice. Povinnost splnily svěřenkyně lubinského trenéra Rečky, které uspěly na půdě poslední Horní Bečvy i díky hattricku Klečkové.

Horní Bečva - Spartak Lubina 1:7 (1:4)

Oslabený celek hostů začal mírným tlakem a už po čtyřech minutách otevřela skóre Najzarová. O chvíli později už, po dvou slepených gólech Klečkové, vedl Spartak 3:0 a směřoval k osmé výhře v ročníku. Polevení hostů pak Horní Bečva využila ke snížení na 1:3, ale ještě v první půli stihla zkompletovat hattrick Klečková.

„Inkasovaná branka holky probrala. Začali jsme tvořit další tutové šance, ale bohužel pro nás už do sítě spadla jen střela Klečkové," ohlédl se za první půlí trenér Lubiny Pavel Rečka. Po vstupu do druhého poločasu poslední celek tabulky vyrovnal hru ve středu pole a Lubina se prosadila až po domácí chybě, kdy se ke snadnému navýšení skóre dostala Küttnerová. Netrvalo dlouho a na 6:1 zvýšila umístěnou ranou zpoza šestnáctky Kvitová.

„Domácí se však nevzdávaly a hrály naplno až do konce, takže nás nenechaly moc vydechnout. Když už to vypadalo, že zápas skončí, předvedla krásnou individuální akci Klempířová," pochvaloval si kouč fotbalistek Lubiny.

Branky Lubiny: Klečková 3, Najzarová, Küttnerová, Kvitová, Klempířová.

Lubina: P. Kolářová Šenková (60. K. Kolářová), Kulišťáková, Klempířová, Šmítová Klečková, Kvitová, Zelenková, Macháčová Najzarová, Küttnerová. Trenér: Pavel Rečka.

AFC Veřovice - Slavia Stachovice 1:3 (1:2)

První branku viděli diváci ve Veřovicích po patnácti minutách, kdy se z přímého kopu trefila stachovická Pospíšilová. Další velké šance hostujících hráček pak neproměnily Mičková a Fabiánová. Fotbalistky veřovického AFC však nechtěly dát soupeři nic zadarmo a Veronika Najvarová srovnala na 1:1. Do šaten ale přesto odcházely s nejtěsnějším náskokem Stachovice, když si dala gólové repete Pospíšilová a, opět z přímého kopu, zvýšila na 2:1. Domácí, ač se snažili vydolovat proti Slavii alespoň bod, inkasovaly zásluhou Mikundové třetí trefu a hostující hráčky už nepřipustily žádné komplikace.

„První poločas jsme byli lepší. Ve druhém poločase změnily Veřovice sestavu a posílily útok, který ale naši brankářku výrazněji neohrozil," uvedla vedoucí družstva žen TJ Slavia Stachovice Lenka Sovová.

Stachovice čeká další duel už dnes od 17. hodiny, když hostí druhé Holešovské holky.

Veřovice hrají v sobotu od 10 hodin v derby na půdě Štamberka. „Snad se nám bude v příštím zápase dařit a získáme nějaký ten bod do tabulky a uděláme úsměv na tváři našemu trenérovi," sdělila kapitánka Veřovic Veronika Najvarová.

Branky: V. Najvarová Pospíšilová 2, Mikundová.

Veřovice: Mališová K. Fojtíková, Lošáková, Pitelová, Rašková, V. Najvarová, K. Najvarová, Surovcová, Saganová, Bernatská, Žáková. Na střídačce byly: N. Fojtíková, Jančálková, Hrbáčková. Trenér: Vlastimil Chobot.

Stachovice: Vávrová Pospíšilová, D. Petrů, Pavlíková, A. Petrů Mičková, Fabiánová, Blažková (46. Kubánková), Víchová Tihelková, Mikundová. Vedoucí: Lenka Sovová.