„Je třeba zohlednit několik důležitých věcí. Především je nutné upozornit na to, že máme velmi mladý tým. V soutěži působíme teprve pár let a dá se říct, že pořád sbíráme zkušenosti. Pro holky je těžké měřit se s hráčkami soupeřů, které se fotbalu věnují mnohdy i deset a více let. Proto velmi oceňuji jejich nadšení a radost ze hry," vysvětlil trenér ženského družstva Fotbal Studénka Břetislav Hanus, jenž se zamyslel i nad dalšími roky.

„Věřím, že se budeme postupem času nadále zlepšovat a budeme důstojným soupeřem i pro další týmy z tabulky," dodal trenér. Kádr Studénky momentálně vstupuje do sezony 2013/2014 ve stejném hráčském složení. „Také realizační tým zůstává stejný. Nové hráčky z okolí u nás ale rádi přivítáme," zdůraznil trenér Studénky. Vedoucím týmu nadále zůstává Vojtěch Liška.

Letní přípravu rozjeli ve Studénce koncem měsíce července. „Přípravu však komplikují extrémní vedra. Se zátěží to tedy nepřeháníme," uvedl Břetislav Hanus.

V loňské sezoně Moravskoslezské divize bojovala Studénka především s předposledními Trojanovicemi-Bystré, na které nakonec ztratila sedm bodů. „Mým cílem je prosadit se postupně i proti týmům, které obsadily spodní polovinu tabulky. Dále bude důležité udržet většinu hráček pohromadě, a nejlépe tým ještě rozšířit. Myslím si, že s udržením kádru žen má, až na výjimky, problém většina fotbalových družstev," sdělil trenér Studénky.

Nejznámější odchovankyní Studénky je Eva Rychtárová, hráčka ročníku 1995, jež už dva roky působí v pražské Spartě a je také v mládežnické reprezentaci.

V prvním kole se ženy Studénky představí na domácím hřišti.

V sobotu 17. srpna budou hostit celek Nových Sadů, který se po roce vrací znovu do skupiny A. „O prvenství budou letos určitě bojovat Nové Sady, Lubina, Havířov, a zřejmě Bruntál. Záležet však bude hlavně na tom, jak se podaří těmto týmům udržet základní kostru kádru," řekl závěrem Břetislav Hanus.