Nakonec vzal vše na svá bedra nejzkušenější hráč týmu Tomáš Hejdušek (na snímku vlevo), po jehož zahrané standardní situaci padla vyrovnávací branka. „Zbytečně jsme se stáhli a Kravaře rychle otočily stav utkání,“ prozradil příčiny problémů třiatřicetiletý bývalý hráč Vítkovic, příbramské Marily či lotyšského Ventspilsu.

S čím jste vůbec do Kravař jeli?

Bylo to celkově hodně v očekávání, protože kádr máme de facto v jedenácti lidech z důvodů zranění. Před sezonou odešli dva hráči, přišel jen jeden, takže jsme sami byli zvědavi, co nás čeká.

Je konečná remíza dostačující?

Ano, myslím, že je. Nám vlastně ani nic jiného nezbývá, než se semknout a hrát týmově a bojovat o každý bod, protože máme mladé mužstvo. Jinak myslím, že v Kravařích byla první půle spíše vyrovnaná, ale my jsme dali branku. Ve druhém poločase jsme se z nepochopitelných důvodů zbytečně stáhli a během čtyř minut jsme dvakrát inkasovali, když jsme pokaždé propadli ve středu hřiště. Na konci poté dostal jeden z Kravařských po dvou jasných žlutých kartách červenou. To nám pomohlo k závěrečnému tlaku, kdy jsme nakonec ze standardky srovnali.

Vraťme se nyní ještě k zimní přípravě…

U nás je to dost komplikované, protože většina z nás plní své pracovní povinnosti, někteří ještě studují, takže se toho ani tak moc nacvičit nedá. V přípravě se v kompletní sestavě setkáme jen jednou nebo dvakrát, a pak až právě na mistráky, takže jsme byli nuceni využívat i dorostence. Letos byly i tuhé mrazy, ale kromě jednoho odloženého utkání jsme to zvládli.

Jak už jsme nakousli, tým většinou opouští více hráčů, než kolik jich přijde…

Mně moc nepřísluší tuto problematiku rozebírat, protože neznám přesné detaily ekonomické stránky klubu. Je to opravdu diskutabilní. Přes zimu odešel Melčák s Bartošem, přišel jen Martin Repa. Podle mě je lepší sehnat dva tři hráče a nebavit se pořád o nějaké záchraně, ale třeba i o horní polovině tabulky.

Vy už patříte ke „starším“ hráčům. Jak spolupracujete s mladými?

Myslím, že v tom není žádný problém. My starší samozřejmě vždy něco mladým řekneme, ale musím ocenit i to, že právě mladší hráči moc o takových věcech zbytečně nediskutují, ale spíš si z toho chtějí vzít něco pozitivního do budoucna. Neberou to jako nějakou buzeraci, ale sportovně.

Už loni se diskutovalo o vašem odchodu, z důvodu pracovní vytíženosti. Zatím to vypadá, že do konce sezony zůstanete…

Momentálně jsme se s vedením domluvili, že do léta zůstanu. Co bude pak, to se uvidí. Malý nám půjde do školky, manželka do práce, a to se pak uvidí, jak dokážeme skloubit všechny tyto věci.

O víkendu se představíte doma proti Mikulovicím.

To je těžký soupeř, ale na rovinu v divizi lehkých soupeřů opravdu není. Začíná se od nuly a to platí pro všechny. Věřím ale, že zabereme a budeme mít i trochu toho štěstíčka.

Myslíte, že jaro zase bude o záchraně?

Hodně bude záležet na tom, jak se nám povede vstup do soutěže. Pokud to nezvládneme, spodek tabulky se nám hodně přiblíží, a pak bude na mladé hráče vyvíjen příliš velký tlak, stejně tak jako na nás starší. Čím dříve ty body uhrajeme, tím dříve můžeme hrát uvolněněji. Určitě není dobré si někoho přitáhnout na tři body a v posledních kolech hrát o bytí a nebytí.