„V Olomouci jsem se nějak nedomluvil a tak mě pustili na hostování. Jsem rád, že se Fulnek ozval a udělám všechno proto, abych jim to tady vrátil,“ vzkázal na dálku fulneckému vedení dvaadvacetiletý hráč, který v posledních sezonách oblékal dresy druholigových týmů, Čáslavi a Hradce Králové.

Úkolem Schulmeistera je ofenziva. A podle generálky na soutěž s ním trenér Václav Daněk počítá spíše na kraj zálohy. „Hraju raději v útoku, ale protože přišel další útočník, říkal trenér Daněk, že to bude střídat,“ popsal odchovanec olomoucké Sigmy, za kterou nastoupil čtrnáctkrát v lize.

To, že nastoupil proti Brnu v základní jedenáctce, podle Schulmeistra nic neznamená. „Tohle byla generálka. Hrají všichni, všechno je otevřené. Klidně se může stát, že v pátek proti Jihlavě nastoupí úplně jiné mužstvo,“ poznamenal.

Kam až se může Fulnek v právě startující sezoně druhé nejvyšší soutěže dostat, posila mužstva zatím jen odhaduje. „Já bych chtěl s Fulnekem hrát co nejvýš. Co toto mužstvo znám z působení v ostatních klubech, tak Fulnek se mi hodně líbil, a to jak herně, tak i týmově,“ upozornil Schulmeister. To, že se v posledním druholigovém ročníku Fulneku v útoku moc nedařilo, ví. A ani v přípravě nepředvedl celek žádnou velkou kanonádu. „Góly jsme dávali, ale protože proti nám nastupovali soupeři z nižších soutěží, tak stále bránili. Důležité bude, jestli budeme dávat branky v lize. Vyzkoušíme to hned v pátek, udělat všechno proto, abychom aspoň jeden gól dali a žádný nedostali,“ plánuje Schulmeister.