Účastník I. A. třídy, skupiny A, fotbalový Bílovec, je v plné přípravě na jarní část sezony. Z šestého místa ztrácí tým Mariana Bedricha na vedoucí Rýmařov pouhých pět bodů. V Bílovci by na jaře rádi promluvili do bojů o postup, ale v současnosti tým počítá spíše ztráty než-li příchody.

Už měsíc polykají fotbalisté Bílovce tréninkové dávky. „S přípravou jsme začali patnáctého ledna. Příprava je naplánována jako vždycky na osm týdnů," uvedl trenér mužstva Marian Bedrich. V Bílovci se můžou pyšnit hřištěm s umělou trávou, na kterém stráví Bedrichovi svěřenci většinu času zimní přípravy. „Tréninkové podmínky máme dobré. K dispozici máme velkou halu s posilovnou, kterou kombinujeme s umělou trávou. Taky máme na programu doplňkové věci, jako je třeba spinning. Využíváme veškeré věci, tak ať zimu přežijeme," líčí bílovecký kouč, jenž dodává: „S docházkou to zatím není žádná sláva, ale na této úrovni to prostě někdy jinak nejde. Samozřejmě jde o to dobře natrénovat, ale jak jsem říkal taky přežít to období, protože hráči tomu dneska moc naklonění nejsou."

Pohyb v bíloveckém kádru už oproti podzimní části doznal řady změn. Kromě navrátilců však klub zatím nijak neposiloval. „Zatím počítáme spíše odchody než příchody. Kromě toho, že se vrátil Opálka, nemáme žádné nové hráče. Opálka v Bílovci kdysi hrával, ale nějaký čas byl teď na Novém Zélandu. Po zranění kolenních vazů se vrátil Krpec, který asi rok a půl nehrál. Dále je v přípravě Zůbek, který se také potýkal se zraněním kolene. Z dorostu byl ještě přeřazen do kádru Matěj Kotrla. To je prozatím, co se týče posil, vše," poznamenává Marian Bedrich.

Bílovecký celek už v jarní části nebude moci počítat se službami futsalového reprezentanta a autora tří podzimních branek Michala Seidlera. „Michal už v kádru není. Odešel na hostování do Svitav, kde jsem ho nakonec uvolnil," informuje trenér Marian Bedrich. Bílovec ale bude muset počítat i další ztráty. „Skončil taky Kuděla, který oznámil, že kvůli studiu už nebude pokračovat. Ještě nezačal trénovat ani Darda, jenž měl nějaké zdravotní problémy s patní kostí. Víceméně nepočítáme už ani s Malým, protože jsem se dozvěděl, že trénuje v Petřvaldu. Takže jsme se s vedením domluvili, že půjde z kádru pryč," pokračoval dále bílovecký lodivod.

Účastník I. A třídy by však do svého kádru ještě rád přivedl eventuální posily. „Samozřejmě ještě musíme posílit. Momentálně už to není jen o kvalitě, ale i o kvantitě, protože kádr musíme naplnit na osmnáct hráčů, a do toho čísla máme bohužel daleko. Musíme něco udělat tak či tak. Ať už to doplníme mladými perspektivními hráči nebo se podaří některé hráče přivést. Situace je ale taková, že kluby se perou o každého hráče. Něco rozjednaného je, ale zatím nic konkrétního. O nějaké hráče jsem měl zájem, tak snad se něco podaří, protože bychom pak museli přehodnotit cíle ve zbytku sezony," vypočítává trenér FC Bílovec Marian Bedrich. Mužstvo se účastní tradičního zimního turnaje na umělé trávě, kterou má k dispozici. „Máme možnost sehrát zápasy s kvalitními soupeři. První zápas proti Hradci nad Moravicí se hrál v těžkých podmínkách. Na zápasech se nás momentálně točí dvanáct, třináct, takže to je problém. Hráče nemůžu více protočit. Jedou čtyři tréninky plus zápas, takže je toho dost. V duelu s Šenovem mladí hráči naznačili své možnosti. Výsledek je špatný, ale to momentálně neřešíme," říká závěrem Marian Bedrich.