Turnaj v Jeseníku je každoročně skvěle organizován a nejinak tomu bylo i letos. Pořadatelé dále připravili atrakce v podobě vodního fotbálku a zařízení na měření rychlosti střelby. Pro hráče a návštěvníky bylo připraveno bohaté občerstvení. Nechyběly uzené speciality nebo kotlíkový guláš.

Po bojích v základních skupinách začala vyřazovací fáze, která nabídla kvalitní a zajímavou podívanou. Mezi nejlepší čtyři týmy turnaje se probojovali Tygři Opava, Vratimov, Kia Team (NJ) a K1 (Jeseník n. O.). Obě semifi nálové bitvy byly naprosto vyrovnané a v normální hrací době skončily výsledkem 2:2, rozhodnout tedy musely až pokutové kopy. V duelu mezi Vratimovem a K1 na penalty uspěl tým K1 v poměru 4:3. V zápase Tygři Opava – Kia Team dopadly penalty lépe pro tým z Nového Jičína, který zvítězil v rozstřelu 2:1. Souboj o třetí místo vyšel jednoznačně pro Vratimov a poté přišlo na řadu hojně sledované fi nále. V něm se jako první ujala vedení K1, ale Kia vzápětí srovnala stav finále na 1:1, což byl poločasový výsledek. Ve druhé půli nejprve Kia Team nastřelil tyč domácí branky, a skóre se tak neměnilo. Rozdílovou branku se podařilo nakonec střelit týmu K1, který si už vedení 2:1 udržel, a mohl se tak radovat z 1. místa. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Radovan Blahuš ze stříbrného Kia Teamu. Ocenění pro nejlepšího brankáře získal Libor Macháč z vítězného týmu K1 a nejlepším střelcem turnaje byl se 14 brankami Marek Svěnčík z Vratimova.

Z výsledků – osmifinále: K1 – Bizoni Blahutovice 4:1, Bowling Team – SK Hranice 1:4, Vratimov – EE Bronx Hranice 2:0, FC Louka – Výběr 1:7, Bizoni – Tygři Opava 2:3 pen., Ranaři – Cimbulíni 3:2, Beach Boys – Blue Label 0:1 pen., Kia Team – FK Nový Jičín 4:0. Čtvrtfinále: K1 – SK Hranice 2:0, Vratimov – Výběr 4:1, Tygři Opava – Ranaři 5:0, Blue Label – Kia Team 0:5. Semifinále: K1 – Vratimov 3:2 pen., Kia Team – Tygři Opava 3:2 pen. O 3. místo: Vratimov – Tygři Opava 4:0. Finále: K1 – Kia Team 2:1.