Od rána se na dvou menších hřištích vytvořených na velkém hřišti proháněli menší i větší fotbalisté, zahráli si i ti, které lidé mohli vídávat v dresu Oder před méně či více lety

Jak uvedli organizátoři turnaje na jednom z plakátků Píseň You will never walk alone napsali její autoři v roce 1945 pro muzikál Carousel. Jako chorál poprvé zazněla na hřišti týmu Manchester United, jako pocta pro hráče, kteří zahynuli při leteckém neštěstí v roce 1953. Později ji vzali za svou také fanoušci týmu Liverpool či Celtic Glasgow.

Oderský turnaj připomíná tři osobnosti kopané, které už tady nejsou. Tomáš Strnad byl dlouholetým fotbalistou „áčka", později obětavý trenér mládeže, jenž 16. září 2009 ve 44 letech prohrál svůj dlouhý statečný boj s těžkou nemocí. Lukáše Horáka dokonce dostal pozvánku na soustředění české reprezentace coby hráč Baníku Ostrava. Jeho kariéru ukončila v sedmadvaceti letech tragická událost 10. června 1996. Josef Štekbauer hrával od dětských za Odry, později za divizní Volary. Po vojně byl kapitánem oderského týmu. V roce 1985, ve 46 letech, zemřel po operaci srdce.

„Pamatuji si, že když jsem byl ještě dítě, hrával se tady Memoriál Josefa Štekbauera. To tady jezdily divizní mančafty, třeba Nový Jičín a další. Pak to skončilo, údajně na penězích," uvedl Aleš Chuděj, hlavní organizátor oderského fotbalového turnaje, který si odbyl v sobotu 2. ročník. „Nakopla nás smrt Tomáše Strnada. Předtím, když zemřel Lukáš Horák, jsme se jednou za rok sešli a zahráli si proti starým pánům. Když umřel Tomáš, rozhodli jsme se, že uděláme memoriál jako vzpomínku na všechny tři. Protože všechny tři generace se tady prolínají. A protože Tomáš vedl mládež, dali jsme si podmínku, že si to tady musejí odehrát i žáci," přiblížil průběh turnaje Aleš Chuděj.

Dopoledne tak patřilo hlavně menším fotbalistům, ale pobavili se i malí nefotbalisté, pro něž byl rovněž připravený program. Odpoledne patřilo odrostlejším fotbalistům a zahráli si i ti, kteří se na hřištích proháněli již před drahnými lety. „Tady ani nejde o výsledky, ale o to se sejít, zavzpomínat si a pobavit se," uzavřel Aleš Chuděj.