Anglický týden čekal novojičínské mladíky i tento týden. Včera předehrávali na domácím hřišti utkání proti Krnovu, protože je od 5. června čeká mezinárodní turnaj v Chorvatsku. O víkendu pak, poslední květnovou neděli, cestují v dalším divizním kole do Havířova.

Starší dorost:

FK Staříč - FK Nový Jičín 1:8 (1:2)

Na hřišti nováčka a posledního celku tabulky neponechali Novojičínští starší dorostenci nic náhodě a, i díky hattricku Kučery, zvítězili vysoko 8:1.

Branky Nového Jičína: Kučera 3, Pham 2, Rudel 2, Hrubý.

Nový Jičín: Tichánek Zmatek (46. Indrák), Navrátil, Maňák, Matoušek Swiač, Rudel, Hrubý, Urbanovský Pham, Kučera. Trenér: Radomír Kalich.

FK Nový Jičín - Uničov 2:5 (1:1)

O dva dny později nastupoval nejvýše hrající dorostenecký celek z Novojičínska na domácím trávníku proti Uničovu. Nový Jičín nastoupil do utkání bez několika hráčů základní sestavy. Zatímco vedoucí celek divizní tabulky z Uničova dokázal své šance v závěru takřka stoprocentně proměnit, domácí na tom byli podstatně hůře. Po půlhodiny hry poslal hosty do vedení nejlepší divizní střelec, Muzikant. O sedm minut později zachytil špatnou rozehrávku hostů Pítr, ale tutovou šanci zahodil. Tři minuty před odchodem do kabin už se domácí dočkali vyrovnání, když se, po přihrávce Hrubého, prosadil Urbanovský. Po změně stran začali mít hosté více ze hry a v 50. minutě šli do vedení 2:1. Domácí odpověď však na sebe nechala čekat pouze deset minut a o srovnání se postaral Pham. Už za tři minuty se pak hosté prosadili, po trestném kopu a následné teči ve zdi, potřetí. Když pak v 69. minutě přidal lídr tabulky čtvrtý zásah, vedl v Novém Jičíně už o dvě branky. V závěru pak hosté ještě zkompletovali své vítězství pátou trefou. „Nastoupili jsme s několika absencemi. V první půli se hrálo vyrovnaně. Těžce nás pronásleduje absence, na střídačce jsme byli bez náhradníků. Klukům nemám co vyčítat. Ti, kteří nastoupili, odvedli poctivý výkon," uvedl k utkání domácí trenér Radomír Kalich.

Branky Nového Jičína: Urbanovský, Pham.

Nový Jičín: Tichánek Indrák, Matoušek, Maňák, Zmatek Swiač, Rudel, Hrubý, Pham Urbanovský, Pítr. Trenér: Radomír Kalich.

Mladší dorost:

FK Staříč - FK Nový Jičín 0:4 (0:2)

Zaváhání na hřišti posledního Staříče nedopustili ani mladší dorostenci, kteří ze spousty šancí vytěžili poločasové vedení 2:0. Už v průběhu první půle došlo, z důvodu jejich zapojení do zápasu starších dorostenců, ke střídání dvou hráčů. V dresu Nového Jičína znovu nastoupili čtyři žáci ročníku 2000, kteří zapadli do mužstva bez větších problémů.

Branky: Zmatek, Magdon, Gonzáles, Bartoň.

Nový Jičín: Hub Kuman, Mařák, Indrák, Zmatek Bartoň, Pokorný, Kučera, Matouš Gonzáles, Kopecký. Na střídání: O. Horák, Hasalík, Magdon.

FK Nový Jičín - Uničov 1:3 (1:1)

Po vítězné dohrávce přivítal čtvrtý Nový Jičín třetí Uničov a po první pětačtyřicetiminutovce byl stav vyrovnaný 1:1, když se za domácí prosadil Gonzáles. „Již po několikáté jsme hráli ve velmi slepené sestavě, ovlivněné tím, že někteří kluci musí hrát za starší. Máme i dost kluků na marodce, takže jsme od zápasu neměli velké očekávání, protože Uničov patří ke špičce soutěže. Kluci ale předvedli to, co jsem chtěl. Bojovali jeden za druhého a opravdu dřeli. Také to podle toho vypadalo," uvedl kouč mladších dorostenců Jaromír Kvita. Ve druhém poločase se na domácí straně projevila únava. „Dokud kluci mohli, tak si i myslím, že Uničov individuálně přehrávali. Druhá půle už bohužel taková nebyla. Musel jsem stáhnout totálně unaveného Maňáka a Swiače, za chvíli nato i Zmatka a Indráka, a když stáhnete tři ze čtyř obránců, tak se to projeví. Uničov by druhý poločas lepší a zaslouženě vyhrál. Všichni kluci ale odvedli své. Jsem taky velmi rád, že opět hraje dlouho zraněný Hanzelka a Gonzáles, který půl roku plnil studijní povinnosti. Momentálně má skvělou formu," připomněl jeho tři branky z posledních tří zápasů Kvita.

Branka Nového Jičína: Gonzáles.

Nový Jičín: Hub Kuman, Indrák (59. Kopecký), Maňák (41. Matouš), Zmatek (55. Magdon) O. Horák, Pokorný, Bartoň, Swiač(41. O. Horák ml.) Gonzáles, Hanzelka. Trenér: Jaromír Kvita.