,,Sezona nebyla jednoduchá. Myslím si, že tento tým si vybral smůlu za několik sezon. Vinou zranění a marodky jsme skoro každý zápas museli nastupovat v jiné sestavě. Přesto se však hráčky nevzdávaly a, i přes nepřízeň osudu, se s tím důstojně popraly," vracel se k průběhu uplynulé sezony trenér veřovických žen.

Kvůli počasí se z kraje sezony odkládala řada utkání, což mělo za následek dohrávky hrané během týdne. „Zima byla hodně dlouhá, chyběly tréninky na trávě, a navíc se muselo odložit mnoho zápasů, takže se hrálo i třikrát týdně, a tato vytíženost se na hráčkách musela zákonitě projevit. Jelikož jsem k týmu přišel až v zimní přestávce, nepřísluší mi hodnotit celou sezonu, ale jen tu jarní," připomněl Radomír Zábranský.

Řadu zápasů ztratily Veřovice v průběhu druhého poločasu. „Mnoho utkání jsme si prohráli sami. Chleba se lámal téměř vždy až ve druhém poločase, kde jsme i nejčastěji inkasovali. Jinak jsme dokázali v prvních poločasech držet krok i s favority. Je ale fakt, že jsme se často dopouštěli nevynucených chyb a soupeřům jsme hru ulehčovali," hodnotil jarní část bývalý trenér žen Baníku Ostrava.

„V kompletním složení jsme nastoupili až v posledním zápase se Štramberkem, se kterým jsme odehráli velmi dobrý zápas. Nemůžeme si však stěžovat ani na šance, protože koncovka byla také naší alfou a omegou. Hráčky často nedokázaly dopravit míč ani do prázdné brány. Zdobila je ale bojovnost, mnohdy si sáhly až na dno sil, a pokud tým jezdí celý zápas po zadku, tak i přes porážku je ho třeba pochválit. Je škoda, že se v zimní pauze nedalo odehrát více kvalitních přípravných zápasů, protože jsme mohli společně některé špatné návyky hráček na hřišti postupně odstranit," zamyslel se Radomír Zábranský.

Síla v týmu prý je

I v posledním duelu proti silnému Štramberku Veřovice dokázaly, že v příští sezoně by mohly uhrát více než jen 21 bodů. Nejlepší střelkyní družstva byla v jarní sezoně mladičká talentovaná hráčka Michaela Šuláková. „Nejlepší hráčkou byla pak zkušená stoperka Romana Černochová, nejvšestrannější hráčkou bojovnice s velikým srdcem Veronika Najvarová a pro mě největším objevem byla Michaela Saganová, která přišla během jarní sezony a svou dravostí a rychlostí na soupeře platila. Pochvalu však zaslouží i ostatní a já jim všem jen můžu poděkovat. Celkově mohu říci, že pokud tento tým zůstane pohromadě a sehraje se, bude do budoucna velmi silný," prohlašuje Radomír Zábranský, který byl s přístupem svých hráček spokojen.

„Vždy říkám, že prohry patří ke sportovnímu životu, ale je třeba hrát tak, aby se vždy mohlo odcházet z hřiště se vztyčenou hlavou. Jediné, u čeho se pozastavím, je absolutně nefér jednání vedení týmu Trojanovice-Bystré. Udělat takový podraz na svou hráčku, která hostuje u nás, a potom se radovat z kontumačního vítězství, jde mimo zdravé myšlení. Za svou dlouhou trenérskou činnost v ženské kopané neznám nikoho, kdo by se k takovému nízkému jednání snížil. Zřejmě ne vždy mohou hráči a hráčky za své vedoucí a trenéry. Myslím si, že trojanovické hráčky jsou kvalitním týmem a takové vítězství je ani nemůže hřát," řekl k jarnímu zápasu, jež bylo kontumováno ve prospěch celku Trojanovice-Bystré, veřovický kouč.

Ihned po skončené sezoně přišlo na řadu jednání o další spolupráci trenéra Zábranského s vedením fotbalového klubu ve Veřovicích. „Po zralé úvaze obou stran, kdy jsme museli brát v potaz vzdálenost, časové vytížení a v neposlední řadě i ekonomickou stránku, jsme se dohodli na ukončení spolupráce. Rozhodování to pro mě nebylo nijak jednoduché. Je tady perspektivní tým, mnoho talentů a velmi dobré zázemí," ocenil podmínky v klubu na jaře trenér veřovického družstva žen, který se však Veřovicím „nevyhne" ani v nové sezoně.

„Žádnému trenérovi se neodchází lehce od právě započaté práce. Ale tohle prostě patří k trenéřině a zřejmě zde zvítězil zdravý rozum. Hráčkám moc děkuji za poctivou práci, bylo mi ctí s nimi pracovat a rád budu na tuto spolupráci vzpomínat. Je paradoxem, že nyní, jako trenér mužů ČSAD Havířov, se s veřovickým klubem neloučím tak úplně. Každopádně tomuto klubu patří můj velký dík," řekl závěrem Radomír Zábranský, jehož nový celek ČSAD Havířov postoupil, stejně jako muži AFC Veřovice, do I. A třídy, sk. B.