Nešťastný duel odehrál domácí Chrašč, jenž sice po přihrávce Malúše v 16. minutě otevřel střelecký účet zápasu, ale bylo to to poslední, co v utkání stihl.

Při brance se totiž zranil a na jeho místo přišel Jaroš. Poté však převzali aktivitu hosté a svůj zlepšený výkon korunovali v závěru poločasu, kdy po rohovém kopu vyrovnali. „Zápas začal oboustranně vlažně. Ve druhém poločase jsme sice udělali nějaké změny, takže oproti prvnímu poločasu, kdy jsme vepředu nedokázali udržet balón a všechno se vracelo, to bylo trošku lepší a střídající hráči to rozhýbali, ale v obranné činnosti jsme znovu nebyli důslední a dostali jsme druhý gól," připomněl hostující obrat v zápase domácí kouč Pavel Podveský.

Posledních jedenáct minut si však domácí fandové užili. Nejprve to byl Gaži, kdo se v 79. minutě postaral o vyrovnání, a následující minuty si vzal do své moci Válek, jenž dvěma góly během čtyř minut poslal Petřvald do vedení 4:2. Skóre už se pak v závěrečných minutách nezměnilo.

„Soupeř byl minimálně po dvě třetiny o něco lepší. My jsme nezvládali základní herní činnosti, ale nakonec jsme se doma se štěstím rozloučili s fanoušky třemi body. I když hra tomu výsledku možná až tak neodpovídala," přiznal Podveský, jehož pokračování u týmu se bude řešit v nejbližších dnech.

TJ Petřvald n. M. - TJ Dolní Lutyně 4:2 (1:1)
Branky Petřvaldu: 81. a 85. Válek, 16. Chrašč, 79. Gaži
Petřvald n. M.: Kotrba - Musil (46. Jaščičák), Šarina, Martin Hýl, Paulus - Noštinský, Gaži, Chrašč (16. Jaroš), Válek - Malúš (46. Coufal), Huvar. Trenéři: Pavel Podveský a Jaroslav Tyleček

Ještě více se o utkání, stejně jako o zápasech zbylých novojičínských zástupců v I. A třídě, dočtete pravidelně v úterním vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.