Jaká je v kádru nálada a jaké jsou plány do nového ročníku v I. B třídě, skupině D, jsme se v krátkém rozhovoru zeptali sekretáře klubu FC Vlčovice-Mniší Vojtěcha Jalůvky.

S jakými ambicemi jste vůbec vstupovali do minulé sezony?

Věděli jsme, že druhá sezona v soutěži bude těžší, protože skončil David Švrček, náš nejlepší hráč. Do sezony jsme vstupovali s cílem porvat se o udržení a hrát solidní fotbal.

Je rozdíl mezi I. B a I. A třídou tak markantní?

Ano je. Možnosti v našem klubu se nedají srovnávat s možnostmi ostatních klubů. Ve většině klubů jsou hráči z Baníku Ostrava či Frýdku-Místku, kteří prošli výchovou v těchto klubech a většinou hráli vyšší soutěže. Například Stonava měla dvanáct hráčů na hostování z jiných klubů. Vlčovice-Mniší pouze tři, a to z klubů hrajících nižší soutěže OFS. Zbytek kádru byli a jsou naši odchovanci.

Jak vnímali neutěšenou pozici v tabulce hráči? Psychika asi pracovala hodně…

Ano, v podzimní sezoně hráli vyrovnané zápasy. Nešťastně však ztratili domácí derby s Veřovicemi a postupně se zhoršovali. Jaro se pak zlomilo domácím utkáním s Brušperkem, který byl nad jejich síly. Pro ukázku však za Brušperk hrálo sedm hráčů, kteří tam nehráli v podzimní části, dva byli třeba z Čeladné.

Vracíte se zpět do I. B třídy, chystáte v kádru nějaké podstatné změny?

Ne, podstatné změny nechystáme. Budeme opět hrát se svými odchovanci. Kádr doplníme dvěma až třemi hráči z okolí.

Dá se již hovořit o cíli v nastávající sezoně? Budete se chtít spíš vyhnout záchraně, nebo pojedete opět na postup?

V této chvíli musíme kádr konsolidovat a zklidnit, aby výkony odpovídaly schopnostem hráčů. Chtěli bychom být v horní polovině tabulky. Až podle toho, jak se nám toto podaří, tak budeme uvažovat o dalších cílech.