V sobotním utkání se Novojičínským naskytla velká šance ve druhé třetině, kdy nejprve v přesilovce překonal Hromadu Haloda a ve 35. minutě dostala Flašarova družina k dispozici dvojnásobnou přesilovku trvající 97 vteřin. „Bohužel nám tam chyběla střelba. To si musíme přiznat. Bez ranky není branky," pokrčil rameny osmadvacetiletý gólman Nového Jičína David Iláš.

Namísto vyrovnání poslal vsetínské početné publikum do extáze Ostrčil, jeho přesilovková rána z 38. minuty znamenala důležité vedení 3:1, které hosté navýšili hned zkraje posledního dějství zásluhou Žáka, jenž loňský ročník strávil v dresu Nového Jičína.

V závěru zápasu, když už hosté vedli 5:2, si ještě rozdali pár ran domácí Zdeněk s hostujícím Řezáčem a oba byli po vzájemné bitce, ve které nakonec domácí forvard povalil soupeře na led, odměněni trestem do konce utkání. „I přes porážku nemůžeme klukům nic vytknout. Dřeli a jeli na krev. Je velká škoda, že jsme za stavu 1:2 nevyužili poměrně dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Kdo ale umí počítat do patnácti, tak ví, jak málo nás je. Už od listopadu to takhle táhneme a je to znát. Nyní už nemáme co ztratit, ale dáme do toho všechno," slibuje novojičínský asistent trenéra Radomír Grimm.

2. čtvrtfinále play-off II. ligy, sk. Východ

HK Nový Jičín - VHK Vsetín 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 26. M. Haloda (Škumát, Vašut), 50. Novotný (Ižacký, Lehečka) - 17. Dvořák (Nedbálek), 18. Ostrčil (Kolařík, Daněk), 38. Ostrčil (Kolařík, Zúbek), 43. Žák (Vávra, Hrazdira), 54. Dvořák (Slováček, Vítek). Rozhodčí: Koziol – Ganger, Konvička. Vyloučení: 10:14, navíc Zdeněk – Řezáč 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 1450.
Nový Jičín: Iláš – Hoďa, Cabák, Kužílek, Vašut, Hruška, M. Haloda – Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan – Škumát, Kabeláč, R. Gebauer. Trenér: Flašar.

Stav série: 0:2 (1:7, 2:5).

O utkání se více dočtete v zítřejším vydání Novojičínského deníku.

Zbylé série:: Moravské Budějovice – Technika Brno 3:6 (stav série 1:1), Hodonín - Poruba 4:3 pp. (stav série 1:1).

DALIBOR TOBOLA