Tým trenéra Slabého čekají na novojičínském zimním stadionu čtyři tréninkové jednotky týdně a tým sehraje rovněž čtyři přípravná utkání. Poslední příprava bude osm dní před startem nového ročníku na ledě Karviné.

„Letní příprava probíhala od května do konce června. Měli jsme to trošku zkomplikované rekonstrukcí stadionu, takže jsme měli stísněné podmínky. Trénovali jsme třikrát týdně, kluci měli individuálně posilovnu a průměrně chodilo asi deset lidí," vracel se ke startu letní přípravy kouč HC Kopřivnice Václav Slabý.

Rekonstrukce kopřivnického stánku zatím probíhá dle harmonogramu a zrekonstruována je ledová plocha, chlazení a strojovna. Postupně ještě přibudou nové mantinely, plexiskla, střídačky a box časoměřičů.

„Koncem srpna nebo začátkem září už bychom měli nastoupit na led v Kopřivnici. Pokud tedy bude všechno klapat a nebude problém. Práce tam postupují rychle a bylo mi řečeno, že jede všechno podle plánu," prozradil šéf kopřivnické střídačky.

Fanoušci se mohou těšit také na novou časomíru, která by měla být nainstalována v průběhu září.

O skladbě týmu rozhodne srpen

Na úvodním tréninku na ledě se objevila také řada nových hráčů. „Máme nějaké nové hráče, kteří se připojili ke kádru z loňské sezony, ale zatím bych to více nespecifikoval, protože každý bojuje o místo a každý se o něj musí poprat.

Samozřejmě už jsou nějaké jisté posily i v podobě zkušenějších hráčů, ale všechno necháme na konec srpna, kdy kádr uzavřeme. Zatím se tréninky na ledě jeví dobře, takže uvidíme," pochvaloval si Slabý, jehož tým načne druholigový ročník 2015/2016 v sobotu 12. září na domácím ledě proti břeclavským Lvům.

O kvalitě druhé ligy v Kopřivnici dobře vědí. „Ze sedmdesáti procent musíme vybudovat jiný tým, protože druhá národní je jinde. Ale musím pochválit i kluky, kteří odehráli loňskou sezonu, protože opravdu poctivě trénují a snaží se. Všichni mají šanci," vyjádřil se trenér Kopřivnice.

Po loňské postupové sezoně ukončili kariéru zadák Petružálek s kapitánem Bílkem a nepokračují ani útočníci Štěpják, Linduška a Sluštík.

.

V brankovišti se k dvojici Unzeitig a Kozák přidal ještě novic Vrba. „Mezi nimi se rozhodne," uvedl k situaci na brankářském postu kopřivnický lodivod. „Je třeba složit kostru týmu a čtyři lajny. O to nyní půjde především.

V úvahu připadají ještě nějací hráči, ale vše je ještě v jednání, stejně jako spolupráce s prvoligovými kluby Prostějova a Šumperka, kterou řeší manažer, pan Hrubý. Na sezonu chceme být dobře nachystaní," vyhlíží zářijový start soutěže bývalý zadák Třince nebo Opavy.

Kopřivnici tak, oproti krajskému přeboru, čekají dva zápasy týdně. Hracími dny druhé ligy jsou soboty a středy, na tribuny se ale půjde i v jiných termínech, a to na státní svátky v pondělí 28. září (6. kolo) a v úterý 17. listopadu (20. kolo), a také v neděli 3. ledna (30. kolo).

Základní část čítá celkem 44 kol a končí v sobotu 20. února, kdy Kopřivnice cestuje v derby na led Nového Jičína. „Je třeba si na takovou soutěž zvyknout a je jasné, že kopřivnický divák uvidí něco úplně jiného než v minulých sezonách. Ale opět chceme nalákat fanoušky do hlediště a zabojovat o play-off," řekl závěrem trenér Kopřivnice.

Prozatímní nové tváře v kádru KopřivniceBrankář: Adam Vrba (Poruba). Obránci: Karel Vydra (Karviná), Tomáš Jindřich (Frýdek-Místek). Útočníci: Adam Červenka (Poruba), Vít Stránský (Frýdek-Místek), Jakub Mach (Frýdek-Místek), André Niec (Rakousko), Petr Grygar (Francie), Martin Tomášek (Francie), Jiří Pargáč (Technika Brno).

Úvod sezony HC KopřivnicePříprava: Čtvrtek 13. srpna, 18.00 HK Nový Jičín - HC Kopřivnice
Příprava: Úterý 25. srpna, 19.00 HC Karviná - HC Kopřivnice
Příprava: Čtvrtek 27. srpna, 18.00 HK Nový Jičín - HC Kopřivnice
Příprava: Pátek, 4. září, 18.00 HC Karviná - HC Kopřivnice

2. liga, 1. kolo: Sobota 12. září, 17.00 HC Kopřivnice - HC Lvi Břeclav
2. liga, 2. kolo: Středa 16. září, 18.00 HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Kopřivnice
2. liga, 3. kolo: Sobota 19. září, 17.00 HC Kopřivnice - HC Moravské Budějovice
2. liga, 4. kolo: Středa 23. září, 18.00 HC Slezan Opava - HC Kopřivnice
2. liga, 5. kolo: Sobota 26. září, 17.00 HC Kopřivnice - SHK Hodonín
2. liga, 6. kolo: Pondělí 28. září, 18.00 VHK Vsetín - HC Kopřivnice