Domácí měli v první třetině dvouminutovou možnost přesilovku 5 na 3. K vážnějšímu zakončení se však Handlův tým nedostal a ještě si výhodu sám zkrátil. Díky špatnému střídání a šesti hráčům v poli skončila nadějná výhoda o 27 vteřin dříve.

Pohnout se skóre a zahřát domácí diváky chtěl ihned po nástupu do prostřední třetiny Zedník, jenž se tlačil před hostující klec, ale neuspěl. Radosti ze vstřelené branky se pak dočkali hostující svěřenci Tomáše Sršně, když z dorážky překonal bezmocného Šrámka Zachar. Za dalších 44 vteřin vedli hosté už o dva góly, poté co se v signalizované výhodě prosadil přesně mířenou ranou zkušený bek s céčkem na prsou, Miroslav Javín.

A když se na začátku poslední třetiny trefil pod víko Šrámkovy klece porubský kanonýr Buček, zdálo se, že hosté v poklidu dokráčejí ke třem bodům. Přesilovku s dvěma muži navíc si poté zahráli také Ostravané, ale domácí oslabení přežili. Nový Jičín pak dvěma trefami snížil na rozdíl jediné branky, ale v závěrečné power-play uťal domácí naději devatenáct vteřin před koncem střelou do opuštěné klece, svým druhým zásahem v zápase, Zachar. „Nás můžou mrzet nevyužité přesilovky 5 na 3 a nevyužité šance do půlky zápasu, které jsme měli. Poruba hospodařila s koncovkou velmi efektivně, a to rozhodlo celé utkání," konstatoval domácí kouč David Handl. Podle trenéra hostů Tomáše Sršně se rozhodlo ve druhé třetině. „Dostali jsme se tam do dvoubrankového vedení, takže nás to nasměrovalo k výhře. Domácí měli šňůru výher, byli na vítězné vlně, ale my se snažíme hrát naši hru. Je pravda, že Nový Jičín hrál dobře, ale musím říct, že některá vyloučení jsem prostě nechápal," kroutil hlavou trenér porubského Toraxu.

HC Nový Jičín - HC RT Poruba 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)

Branky: 52. Lehečka (Hanák, Putniorz), 57. Kabeláč (M. Chvostek) – 30. Zachar (Vaněk, Červenka), 30. Javín (Seidler), 42. Buček (Seidler, Pavlačka), 60. Zachar (Pavlačka).

Vyloučení: 5:9. Bez využití. Oslabení: 0:1. Poměr střel: 28:23. Diváci: 590.

Nový Jičín: Šrámek – Vašut, Cabák, Gulda, Dusík, Pelikán, Záhradný – Zedník, Heža, Putniorz – Sprušil, Skaloš, Macháček – Kabeláč, Hanák, M. Chvostek – R. Gebauer, Uhlár, Lehečka. Trenér: Handl.

Ještě více se o utkání, včetně rozhovoru s novojičínským útočníkem Martinem Kabeláčem, dočtete v pondělním vydání Novojičínského deníku.