Slabého družina dokonale navázala na jednoznačnou výhru z Hodonína a i díky velmi dobrému výkonu gólmana Fendricha mohla slavit čtvrtou tříbodovou výhru v ročníku.

Brankář René FendrichZdroj: Deník/Dalibor Tobola„Chtěli jsme derby vyhrát a navázat právě na výborné utkání z Hodonína. Hlavně jsme konečně zase chtěli vyhrát doma, což se nám předtím moc nedařilo. Jsme moc rádi, že jsme to před našimi fanoušky zase zvládli," cenil si kopřivnický muž v masce René Fendrich (na snímku vpravo), jehož jméno kopřivničtí diváci v průběhu zápasu několikrát vyvolávali.

„Kopřivničtí diváci jsou super a jsem rád, že nás chodí podporovat v tak hojném počtu," ocenil kopřivnické publikum nedávno dvacetiletý brankář, jehož pojí s kopřivnickým fotbalistou Fendrichem pouze shoda jmen.

Kopřivnický odchovanec se do mateřského klubu vrátil po úspěšném působení v třinecké mládeži.

„Začínal jsem tady ve čtyřech letech v přípravce a v šesté nebo v sedmé třídě jsem odcházel do Třince, kde jsem nastupoval za mládež. V loňské sezoně jsme s juniorkou získali mistrovský titul, takže na to vzpomínám velmi rád. Teď jsem se vrátil do Kopřivnice a jsem tady spokojený. V šatně je výborná parta, skvělí trenéři a super fanoušci," kvituje návrat domů Fendrich, proti němuž stála v sobotu řada bývalých spoluhráčů.

A kdy bylo kopřivnickému brankáři v derby nejvíce horko? „Nejdůležitější zákrok byl podle mě na začátku druhé třetiny, kdy jsem vyrazil betonem střelu Michaela Chvostka a pak i dorážku," připomněl výtečný zákrok proti Šimonu Kratochvílovi strážce kopřivnické svatyně.

Nový Jičín sice v závěru snížil zásluhou Dreslera na 2:4, ale závěr už si domácí pohlídali. „Při té ráně jsem bohužel nic neviděl. Trefil to dobře. Ale naštěstí už jsme to potom zvládli," oddechl si gólman aktuálně šesté Kopřivnice, která má ve středu volný los a v sobotu cestuje na led Opavy.

„Chtěli bychom hrát co nejvýše, protože si myslím, že tým na to máme. Nejlépe okolo třetího, čtvrtého místa. Nevidím důvod hrát dole," má jasno talentovaný brankář, jenž po hokejové sezoně nastupuje také za extraligový IHC Nový Jičín. „In-line hokej mám rád a mám v plánu v něm zase pokračovat," dodal Fendrich.