Tým trenéra Marka Jehlára nezachytil úvod utkání a brzy prohrával. Brankami Matúše, Křižana a Boloma však odskočil domácím na 3:1. „Bohužel nezvládnutá koncovka první části a hrubky v rozehrávce nás stály vedení, takže se šlo do šaten za vyrovnaného stavu," připomněl nepovedený závěr první třetiny trenér FBC Vikings Kopřivnice Marek Jehlár. V prostřední dvacetiminutovce už byla hra Kopřivnice standardní. Hosté se snažili hrát na balónku, brněnští čekali na chyby. Vikingové se však vyvarovali zbytečných ztrát a do závěrečného dějství šli s nejtěsnějším náskokem 5:4.

Se začátkem poslední části hry nejenže Kopřivnice přišla o těsný náskok, ale Brno dokonce otočilo stav utkání ve svůj prospěch na 6:5. Matúš ale dvěma trefami otočil skóre znovu na strany kopřivnických Vikingů. Domácí Gullivers však tři minuty před závěrečnou sirénou využili přesilovou hru a vyrovnali na 7:7. V prodloužení měli domácí dvakrát možnost rozhodující trefy, ale nakonec zužitkoval nahrávku Uvíry Daniel Opatřil, který tak zajistil Kopřivnici bod navíc. „Celý zápas jsme se nemohli dostat úplně do tempa a už si musíme pomalu zvykat na to, že kdekoli přijedeme, soupeř zaleze na polovinu a čeká jen na naše chyby. Těch jsme v utkání vyrobili hodně a společně s podivným metrem rozhodčích jsme utkání rozhodli bohužel až v prodloužení," uvedl k zápasu kopřivnický kapitán a autor jedné branky Jiří Bolom.

O den později se pak Vikingové postavili B týmu extraligového celku Bulldogs Brno a soupeři nedali žádnou větší naději na úspěch. Po čtyřiceti minutách hry vedli díky brankám Matúše, Křižana, Boloma a Uvíry už 4:0. Vedoucí tým tabulky si nakonec v osmnáctém utkání připsal šestnáctou výhru v základní hrací době a dále neotřesitelně vládne tabulce před druhým Rožnovem pod Radhoštěm. „Zápas jsme zvládli velmi dobře po taktické stránce. Po celou dobu hry jsme diktovali tempo, drželi jsme balonek a Buldoci, asi po sobotní vysoké prohře s Rožnovem, možná nebyli úplně v nejlepším psychickém rozpoložení. Výsledek vypadá opticky mírněji, protože jsme asi v polovině utkání vystřídali brankáře, když Pinďáka vystřídal Szczurek, aby si taky vyzkoušel těžší zápasy. Brno je velice kvalitní tým, takže nakonec zápas dokázalo zkorigovat," dodal závěrem kopřivnický kouč Marek Jehlár.

V dalších kolech zajíždí Jehlárovi svěřenci znovu na palubovky soupeřů. V 19. kole je v sobotu 9. března čeká tým FbC Aligators Klobouky. V následujícím kole se pak Vikingové představí v neděli 10. března na palubovce Spartaku Přerov.

17. kolo a 18. kolo:

Sanasport Gullivers Sokol Brno I - FBC Vikings Kopřivnice 7:8p (3:3, 1:2, 3:2 0:1)

Branky Vikingů: 7. J. Matúš (M. Nehera), 10. J. Křižan (M. Uvíra), 17. J. Bolom (M. Uvíra), 27. M. Nehera (J. Bolom), 38. O. Sláma (vlastní branka), 44. J. Matúš (J. Bolom), 47. J. Matúš, 63. D. Opatřil (M. Uvíra).

Retro Bulldogs Brno B - FBC Vikings Kopřivnice 4:8 (0:1, 0:3, 4:4)

Branky Vikingů: 20. J. Matúš (L. Vávra), 24. J. Křižan (D. Opatřil), 27. J. Bolom, 31. M. Uvíra (J. Baďura), 46. J. Bolom, 52. J. Křižan (D. Opatřil), 56. D. Opatřil (M. Uvíra), 59. A. Lichnovský (T. Klemens).