HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Nový Jičín 3:9 (1:3, 1:3, 1:3)

Po dvou brankách si připsali kapitán mužstva Přemysl Vašut a útočník Daniel Brynecký. „Od úvodu utkání jsme byli lepším mančaftem. Mrzí mě, že jsme na konci první třetiny dostali gól na jedna tři, i když pořád jsme měli náskok dvou gólů. Do druhé třetiny jsme opět nastoupili jako mistři světa, trvalo to ale jen sedm minut a pak jsme opět dominovali. Odpovídá tomu i výsledek. Se vší úctou k mužstvu Valašského Meziříčí si myslím, že se tady v tom utkání nedalo prohrát. Je super, že jsme si spravili skóre. Tolik gólů jsme letos ještě nedali," řekl spokojeně trenér novojičínských hokejistů Kamil Glabazňa.

Pro domácí se jednalo již o devátou porážku ze dvanácti dosud odehraných střetnutí. „Těžko se to hodnotí, jelikož si myslím, že už nějakou hru předvádíme. Bohužel stále nabízíme soupeři více než polovinu gólů sami, po svých hrubých chybách a svou nedbalostí a takovou nedohranou lajdáckostí, kdy nejsme schopni dostat kotouč za modrou čáru. Hloupými přihrávkami nebo trefováním hráčů nabízíme soupeři takové šance, že se to v hokeji nedělá. Není to nikde vidět, ale myslím si, že nějaký progres tam je. Už jak jsme nastoupili do druhé třetiny, kdyby se nám trošičku poštěstilo se přitáhnout, za stavu dva čtyři jsme dávali do prázdné brány…Bohužel jsme dvakrát netrefili, hosté přidali další branku, a tím se zápas zlomil. V situaci, v jaké teď kluci jsou, už by to potom byl více méně zázrak, kdyby to dokázali otočit. Já jsem rád, že to utkání dobojovali. Bohužel je to zase debakl, ale musíme jít dál," vzhlížel k dalším zápasům domácí trenér Josef Málek.

Sestava Nového Jičína doznala oproti předešlým utkáním několik změn. „Do hry se zapojili ve třetí třetině i hráči, kteří toho zatím moc neodehráli, a taky se prosadili. To je pozitivní. Hlavně bych chtěl poděkovat fanouškům za to, co tady předvedli. To vypadalo, že hrajeme doma. I po zápase čekali na hráče. Za to bych jim chtěl poděkovat. Doufám, že to bude pokračovat i v domácím zápase proti Přerovu. Bude hodně důležité dnešní výsledek potvrdit," ocenil fanoušky Nového Jičína Kamil Glabazňa.

Hokejisty Přerova, lídra soutěže, přivítají hokejisté Nového Jičína v sobotu 3. listopadu od 17.00.

Branky: 19. Kundera (Machala, Maršálek), 22. D. Varga (Heča, Voznica), 58. Voznica (D. Varga) 1. Kabeláč (M. Chvostek), 4. Brynecký (Tomášek, Škumát), 17. Škumát (Kabeláč), 34. Vašut (Ivan), 35. Ivan (Skaloš), 40. M. Chvostek (Macháček, Kabeláč), 53. Skyba (Martinčík, Horák), 54. Vašut (Kabeláč, Macháček), 57. Brynecký (Škumát).

Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. Oslabení: 0:2. Poměr střel: 29:35.

HC Nový Jičín: Šrámek (54. Kozák) - Andrýsek, Vašut, Horák, F. Chvostek, Gulda, Hruška - M. Chvostek, Macháček, Kabeláč - Uhlár, Ivan, Skaloš - Tomášek, Škumát, Brynecký - Mičulka, Martinčík, Zedník - Skyba. Trenér: Kamil Glabazňa. (dtb)

Kanadské bodování HC Nový Jičín po 12. kole