Kopřivnický celek však odjížděl do Krnova v omezeném počtu.

„Z důvodu pracovních povinností, kterých byla hromada, jsme odjeli na utkání s úzkým kádrem. Do Krnova jsme totiž přijeli pouze s dvanácti hráči do pole," upozornil trenér HC Kopřivnice Václav Slabý. Ač byli Kopřivničtí aktivnějším celkem, žádnou vyloženou šanci nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Nadějné příležitosti pak hosté nevyužívali ani s nástupem do druhé části, a tak se z dvoubrankového vedení radovali domácí hokejisté Krnova.

„Začátek utkání byl svižný, jezdilo se nahoru, dolů. Prohrávali jsme sice 0:2, ale podle mého jsme byli v zápase lepším týmem i ve dvanácti lidech. Měli jsme více vyložených šancí, pak jsme sice dostali dva náhodné góly, ale pořád jsme tlačili na pilu," uvedl kopřivnický kouč.

Závěrečné dějství nabídlo drama až do posledních minut. Domácí svěřenci Michala Piskoře se pět minut před koncem dostali do nadějného vedení 3:2, ale ani to jim k tomu, aby došli k vyrovnání série, nestačilo. Hokejisté Kopřivnice pak dvěma brankami v závěru zápasu otočili duel ve svůj prospěch a mohli se radovat z postupu do semifinále. „V závěru utkání se nám to naštěstí podařilo otočit. Náš tlak byl ale velký. Jsme rádi, že se nám podařilo sérii ukončit už v Krnově. Nyní se budeme v klidu připravovat na semifinále," vyjádřil se dále trenér hokejové Kopřivnice.

Semifinálovou sérii rozehraje Kopřivnice už dnes od 18 hodin, kdy na domácím ledě hostí rezervu Rožnova, která přešla přes Horní Benešov. Druhé utkání série je pak na programu v sobotu.

HK KRNOV - HC KOPŘIVNICE 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Branky Kopřivnice: Bílek, Hruškovský, Kameníček, Chalupa.

Kopřivnice: Unzeitig – Hruškovský, R. Polášek, Merenda, Gonos – Hrubý, Bílek, Suchý – Horák, Kameníček, Štěpják – Chalupa, Bartošák. Trenér: Václav Slabý. KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:2 (3:10, 3:4).