Jak v současnosti probíhá příprava mužstva na novou sezonu krajské ligy?

Na led jsme vyjeli o týden později oproti původnímu plánu. V důsledku nějakých organizačních věcí jsme se dostali na led až 27. srpna. Vypadlo nějaké soustředění krasobruslařů, a to všechno znamenalo, že jsme museli o týden prodloužit letní přípravu. Nicméně s ohledem na to, že mistrovská soutěž začíná až 30. září, si myslím, že ten výpadek doženeme. Zintenzivnili jsme trošku tréninky, byli jsme 4x týdně na ledě, snažíme se tedy tréninkové jednotky prodlužovat.

Kdy vás čeká první přátelské utkání?

Příští týden v pátek, 7. září, s Novým Jičínem B. Já jsem chtěl co nejvíce přátelských utkání, protože ta soutěž je sice o více účastnících, ale hraje se jenom dvoukolově, což se mi moc nelíbí. Těch zápasů je trochu méně, i když je pak ještě play-off. Ale s ohledem na to, že ten kádr máme širší a vždycky se v začátcích hledá optimální složení, tak jsem tlačil na to, aby těch přípravných zápasů bylo opravdu co nejvíce. Mám v týmu dost mladých kluků a chci je nechat vyhrát a chci, ať je to vůči nim spravedlivé, protože každý zápas je lepší než nějaká tréninková jednotka.

Připravují se už s vámi na ledě nějaké nové tváře? Kdo naopak kádr Studénky před sezonou opustil?

Mužstvo zůstává z 99% procent stejné, jako bylo vloni, to znamená od Pavla Šebesty přes Ondřeje Tatarčíka. Skončili hráči, co ukončili kariéru, což byl Pavel Sikora a Mirek Kovář, kteří skončili po loňské sezoně. Přišli jsme tedy o dva hráče, takže se snažíme doplnit soupisku o dva kvalitní obránce a i nějaké posily do útočné řady. Jsme teď v nějakém jednání. Jedná se celkem o zvučné jména, tak uvidíme, jak to dopadne.

V loňské sezoně skončila pouť Studénky až ve finále, kde nestačila na Orlovou. S jakými cíli budete vstupovat do sezony letošní?

Model soutěže je postavený tak, že moc mužstev nechce z ekonomických důvodů II. ligu hrát. Kdo vyhraje základní část, stane se jakýmsi regionálním vítězem krajského ligy, bez ohledu na play-off. Základní část bude asi velmi náročná, ale chtěli bychom se umístit co nejvýše. Víme, že obhajoba je vždycky těžší, takže se budeme snažit. Soutěž bude určitě kvalitní. Je tam Uničov, Karviná je zpátky. Bude to podle mě o sedmi mančaftech z těch jedenácti, které mohou skončit na 1. místě. Jedná se o Kopřivnici, Studénku, Nový Jičín, Horní Benešov, Uničov, Karvinou a Orlovou.

V nové sezoně bude mít tedy krajská liga 11 účastníků. Jak hodnotíte tuto změnu?

Z mého pohledu pozitivně. Protože se soutěž určitě zatraktivní. V Karviné byly vždycky dobré zápasy. Víme, že se tam vrátila spousta kluků z Orlové. Uničiv, to je taky taková bašta. Na soupisce mají dost zvučných jmen s extraligovou zkušeností, co hráli třeba za Vsetín, a mají tam i nějakou vazbu na juniory Olomouce. Trošinku neznámou je Rožnov B. Měli problémy složit jeden tým a najednou mají v soutěži dva. Takže na jejich účinkování jsem určitě nejen já hodně zvědavý.

DALIBOR TOBOLA