Před bitvou sezony, ve které v sobotu 7. února od 17 hodin přivítá Kopřivnice na domácím ledě Orlovou, došlo ke změně výsledku 15. kola krajské hokejové ligy.

Původní výsledek Orlová Kopřivnice 4:5 sn, byl zkontumován ve prospěch Kopřivnice 0:5 z důvodu neoprávněného startu hráče Orlové. Orlovské vedení se ale údajně odvolalo.

Nová podoba tabulky tak srovnala oba celky na stejný bodový zisk. Orlová nezaváhala na ledě Krnova a Kopřivničtí měli o víkendu volno.

Studénka zažila v Bohumíně v oslabené sestavě podařený start a v 6. minutě vedla po gólech Štubni a kapitána Kaňovského 2:0.

Poslední celek tabulky však ještě do konce první třetiny snížil, když výborného Baldika, jemuž kryl záda Medek, překonal Dusík.

Po třech minutách druhého dějství zvýšil znovu na rozdíl dvou branek Ertel, ale domácí znovu brzy kontrovali. Studénečtí šli pak i potřetí v zápase do dvoubrankového vedení, když se ve 45. minutě trefil zadák Holaník, na jehož trefu už domácí nestačili zareagovat.

„Rozhodlo naše nasazení. I v početně slabší sestavě jsme se rvali o tři body a od začátku bylo vidět, že chceme vyhrát. Byli jsme lepší po celý zápas, ale nemohli jsme domácím výrazněji odskočit. Perfektní výkon podal v brance Baldik, ale i domácí brankář chytal velmi dobře," hodnotil duel trenér Studénky Miroslav Pokorný, jemuž kromě Tatarčíka chyběli hned čtyři beci (Bolek, Lyčka, Lyzák, Kocurek).

Krajská liga, ve které se letos nehraje play-off, načne v sobotu svou poslední čtvrtinu a Studénku čeká v přímém souboji o čtvrté místo duel v Rožnově.

„Třetí kolo jsme odehráli dobře, protože jsme prohráli pouze s Orlovou a s Kopřivnicí. Na to budeme chtít navázat i v poslední čtvrtině," dodal Pokorný.

HC Bohumín - HC Studénka 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky: 14. Dusík (Maček, Rosypka), 28. Pavlát 4. Štubňa (Novák, Martinčík), 6. Kaňovský (Janečka), 23. Ertel, 45. Holaník (Janečka), 59. Štubňa (Pokorný, Martinčík).

HC Studénka: Baldík Novák, Jedlička, Holaník, Veselský Pokorný, Štubňa, Martinčík Řehulka, Čáň, Kaňovský Janečka, Ertel. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Zbylé výsledky 21. kola: Krnov Orlová 2:6, Rožnov p. R. Horní Benešov 3:1.