Pokorného celek může litovat několika neproměněných šancí z první dvou částí, ve kterých drželi oba brankáři čisté konto.

„Zahodili jsme strašně moc gólovek a to rozhodlo. Ve třetí třetině se nám podařilo jít do dvoubrankového vedení, ale bohužel jsme to neudrželi," litoval po utkání trenér studéneckých hokejistů Miroslav Pokorný. Poté, co výtečného Řoutila v domácí kleci překonali Mičulka a Sochorek, přišla blesková domácí odpověď, když ještě v téže minutě po druhé inkasované brance udeřili také domácí. Nutno podotknout, že se jednalo o velice spornou trefu. Baldik vyrazil kotouč, který spadnul z vrchu zpátky mezi jeho výstroj a horní tyčku. Následně se posunula branka a kotouč propadl za brankovou čáru. „Bohužel ho hlavní rozhodčí nakonec uznal. Pak jsme udělali chybu, kdy jsme nebyli schopni vyhodit a inkasovali jsme vyrovnávací gól," připomněl situaci z 52. minuty Pokorný.

V závěru základní hrací doby však dostala Studénka velkou možnost, jak rozhodnout zápas, když více než minutu před koncem hrála přesilovku 5 na 3, kterou si následně přenesla i do prodloužení, ve kterém hosty potrestal Kundrátek.

„V té přesilovce jsme měli snad pět velkých šancí, ale bohužel. Domácí brankář měl mimořádný den a vychytal nás. V prodloužení už to pak byl trest za to, že jsme pohrdli šancemi, které jsme nedali. Je to škoda, protože soupeř buď rozstřílíme vysokým rozdílem, nebo se trápíme a taháme se o gól. Neumíme vyhrát třeba 4:2 nebo 5:3," kroutil hlavou lodivod Studénky.

HC UNIČOV - HC STUDÉNKA 3:2 PP (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)

Branky: 46. R. Axmann, 52. Sršeň (Paška), 63. Kundrátek - 41. Mičulka, 46. Sochorek.
HC Studénka: Baldik – Janečka, Jedlička, Bolek, Pelikán, Holanik, Lyčka - Sochorek, Sluštík, Kaňovský - Mičulka, Pokorný, Štubňa – Čáň, Vacula, Ertel (6. Martinčík). Trenér: Pokorný st.

Zbylé výsledky 15. kola: Rožnov – N. Jičín B 8:9 sn., Krnov – H. Benešov 5:3, Šternberk – Orlová 0:11.