Loňskou sezonu zahájilo na novojičínské střídačce duo David Musial, Robin Bacul. V polovině října však vedení klubu reagovalo na nepovedené výsledky a na Musialovo místo přišel novojičínský patriot Petr Macháček, jenž nakonec uplynulý soutěžní ročník, ve kterém Nový Jičín vypadl ve čtvrtfinále s favorizovanou Porubou 1:4 na zápasy, dokončil sám, neboť v lednu skončil z pracovních důvodů i Bacul.

„Co se týče Petra, tak jsme byli domluveni, že bude pokračovat. Má ke klubu vztah, je v něm plně vytížený a jako šéftrenér mládeže, zná naše kluky nejlépe, ale nechtěli jsme, ať je na áčko sám," vysvětloval manažer HK Nový Jičín Milan Urban, jenž kvituje nástup Michala Horáka.
„Jakožto zkušený obránce může mladým hráčům předat svoje bohaté zkušenosti," věří Urban. Čtyřiatřicetiletý Horák je odchovancem novojičínského hokeje, jenž ve své úspěšné kariéře nakoukl i do extraligy v dresu Vsetína. Po následných štacích v norském Trondheimu či slovenské Žilině se vrátil do rodného klubu, kde v ročníku 2015/2016 ukončil hráčskou kariéru.

Ilustrační foto.
Studénka hostí svátek národní házené

NA SLOŽENÍ KÁDRU SE INTENZIVNĚ PRACUJE

Přípravu na nový ročník začnou novojičínští hokejisté 1. června, odkdy je čeká tradiční dril na suchu. Na led by pak Macháčkova družina měla vyjet první srpnový den. Do té doby by měli v klubu rádi jasno o složení týmu. Nejasná je zatím situace v brankovišti, kdy přichází v úvahu trio z loňské sezony – Slovák, Iláš a Kohn. Ve hře je ale příchod i zcela nového brankáře.

Během loňského ročníku pak dlouholetý kapitán Přemysl Vašut oznámil, že do další sezony již nenastoupí. „Určitě ho ještě budeme zkoušet. Třeba zjistí, že je ještě brzo, aby skončil," usmál se manažer novojičínského hokejového klubu. Otevřená je zatím situace u další opory, kterou byl někdejší extraligový zadák Jan Dresler, jenž v lednu odešel do Poruby. „Měli jsme dohodu, že další sezonu začne zase u nás. Je to obrovská persona, jak hráčsky, tak lidsky, ale i co se týče tréninkové morálky. Určitě bychom chtěli, aby hrál u nás," zdůraznil Urban. V defenzivní linii bude s jistotou pokračovat Hruška. U Cabáka bude záležet na jeho rozhodcovské kariéře a v Novém Jičíně by se ještě rádi domluvili na angažování odchovance Báchora, jenž v minulé sezoně oblékal dres Valašského Meziříčí.

Novojičínští budou nadále spolupracovat s prvoligovými kluby z Frýdku-Místku a Přerova, ale nechtějí opakovat situaci z poslední sezony, kdy protočili až příliš hráčů. „Není ideální čekat na to, kteří hráči budou vždy na daná utkání uvolněni. S trenéry jsme domluveni, že chceme mít pohromadě dvacet hráčů a dva brankáře, kteří spolu budou pravidelně trénovat. Samozřejmě pokud bude možnost nějaké kvalitní výpomoci, tak se jí nebudeme bránit. Třeba v play-off pak zápasy kolidují a my jsme na konci řetězce, což není dobré pro tým ani pro diváky," má jasno manažer novojičínského HK.

V útočné linii nadále pokračují domácí hráči Uhlár, Gebauer či Michael Chvostek a rovněž Kocián. Zahraniční angažmá pak bude zkoušet Novotný a až v průběhu léta se uvidí, co útočníci Zdeněk, Málek nebo další hráči z Přerova a Frýdku-Místku, kteří za Nový Jičína naskakovali v uplynulé sezoně.

Ve hvězdách je zatím systém 2. ligy. „Vzhledem k nejisté situaci u Techniky, Opavy nebo u Poruby zatím nic nevíme. Do prvního června je termín podání přihlášek, po kterém bude svolán aktiv, na kterém se rozhodne. Pravděpodobně se to vrátí ke dvěma skupinám, ale zatím těžko předjímat," řekl závěrem Urban.

V krajské soutěži bude nadále pokračovat novojičínský B tým, který nyní povede mladý trenér Filip Ohera. V Novém Jičíně se v následující sezoně bude nově hrát i liga staršího dorostu, kterou bude mít na povel Kamil Gebauer.

Ilustrační foto.
Zapojte se také! Vyhlašujeme soutěž Svatební pár Novojičínska