Kopřivničtí sice po úvodní inkasované brance skóre otočili, ale ještě do konce první části vedl Nový Jičín 3:2, který pak i díky třígólovému večeru Robina Gebauera došel k zasloužené výhře 6:3.

„Nemůžeme dostat v první minutě tak laciný gól. Pak jsme to sice díky přesilovkám otočili, ale Nový Jičín nám pak dával jednoduché góly a hrál dobře. Ve druhé třetině pak soupeř odskočil na 2:5 a už to bylo hodně těžké. Ve třetí třetině jsme se snažili o zdramatizování výsledku, ale Nový Jičín hrál zezadu perfektně.

Atmosféra byla vynikající a pro diváky to musel být dobrý hokej, který pro nás ale skončil špatně," hodnotil první derby letošní sezony kopřivnický trenér Václav Slabý.

Nový Jičín naopak slavil druhou výhru v řadě. „Dali jsme brzký gól, ale pak škoda hloupých vyloučení. Kopřivnice zahrála přesilovky výborně, ale při hře pět na pět jsme byli lepším týmem. Jsem rád, že to kluky nepoložilo a ještě do konce první třetiny jsme to dokázali otočit.

Ve druhé třetině jsme při dvou rychlých gólech na ledě kralovali. V poslední třetině ale byla lepší Kopřivnice. Byla to dřina a byla to výborná práce celého týmu. Vítězství patří také kapitánovi Přemovi Vašutovi, který byl den před utkáním na operaci a leží v nemocnici," připomněl trenér HK Nový Jičín Aleš Flašar.

Druhé derby je na programu ve středu 25. listopadu od 18 hodin v Novém Jičíně.

11. kolo II. hokejové ligy, sk. Východ
HC Kopřivnice – HK Nový Jičín 3:6 (2:3, 0:2, 1:1)
Branky: 7. Kofroň (Červenka, Jonáš), 8. Červenka (Tomášek, Marek), 47. Suchý (Stránský) – 1. Zdeněk (Novotný), 11. Haloda (Lehečka, Kabeláč), 14. R. Gebauer (P. Flašar, Zdeněk), 25. R. Gebauer (Zdeněk, P. Flašar), 26. R. Gebauer (P. Flašar), 59. Kabeláč (Uhlár, Lehečka). Rozhodčí: Kašík – Šimčík, Vožda. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 2561

Kopřivnice: Vrba (14. Unzeitig) – Marek, Niec, Jonáš, Dusík, Čintala, Jindřich – Hrubý, Sluštík, Pargáč – Mach, Tomášek, Červenka – Suchý, Stránský, Kofroň – Bartošák. Trenér: Slabý
Nový Jičín: Kozák – Hruška, Haloda, Hoďa, P. Flašar, Horák, Cabák – Uhlár, Kabeláč, Lehečka – R. Gebauer, Zdeněk, Novotný – Mikšan, Macháček, Ižacký. Trenér: A. Flašar

Více se o derby dočtete v tištěném vydání Novojičínského deníku.