Dvě třetiny drželi na ledě favorizovaného Přerova naději na bodový zisk, která však pohasla hned v úvodu poslední části hry. Novojičínští hokejisté tak ani ve druhém venkovním utkání v roce 2014 nebodovali. „První dvě třetiny jsme hráli perfektní hokej, plnili jsme všechny pokyny trenéra a ztráceli jsme pouze branku. Bohužel nám nevyšel nástup do třetí třetiny, kde jsme udělali dvě individuální chyby, přišly dva rychlé góly, a rázem jsme prohrávali 1:4. Pak už bylo těžké se zápasem něco dělat," smutnil těsně po utkání třiatřicetiletý zadák Nového Jičína Přemysl Vašut.

V Přerově to dlouho vypadalo na vyrovnaný zápas, ze kterého však nakonec domácí udělali jednoznačnou záležitost. Čím to?

Dvě třetiny jsme hráli opravdu dobře, pak jsme však úplně přestali hrát. Bohužel jsme dostali po chybách dvě zbytečné branky. Určitě se utkání zlomilo na začátku třetí třetiny, kdy jsme dostali dva rychlé góly během půl minuty. Domácí se dostali na koně, byli v laufu a pak už bylo těžké něco dělat.

Co vám chybělo k tomu, abyste Přerov potrápili až do samotného závěru?

První dvě třetiny jsme nahazovali puky, dojížděli jsme, měli jsme tam hodně šancí, které jsme však neproměnili. To je teď momentálně naše velká slabina, že nedáváme góly. Byl to naprosto vyrovnaný zápas, ale bohužel začne třetí třetina a rázem je po zápase. Je velká škoda ztratit tak perfektně rozehraný zápas v Přerově během minuty.

Výtečně zachytali oba brankáři…

Je to tak, chytali výborně. Jak Vojtek, tak Šráma (Lukáš Šrámek). Oba gólmani podali kvalitní výkon, ale všechno je to o našem neproměňování šancí, kterých bylo zase dost. Káca (Marian Kacíř) tam jel třeba taky sám na bránu a taky nedal. Je to škoda. Kdybychom srovnali na 2:2, tak se mohlo utkání vyvíjet úplně jinak.

V pondělí odešel z týmu Petr Gulda, který zamířil do třetí německé ligy. Jak velké to pro vás bylo překvapení?

Bylo to hodně nečekané, protože to bylo ze dne na den, když Gulaš přišel a řekl, že má nabídku z Německa, kde může nastupovat se synem. Samozřejmě to všichni chápeme, že si chce ještě zahrát venku, a když si ještě navíc může zahrát se svým synem, tak jsme to vzali. Určitě to byl pro nás všechny vzor, tím jak se v sedmačtyřiceti letech stavěl k hokeji, jak se chystal na zápasy, na tréninky, prostě vším kolem hokeje. Byl to stoprocentní profík. Pro mladé kluky je škoda, že odešel. Mohli totiž vidět, jak se choval a jak poctivě k hokeji přistupoval. Za všechno mu děkujeme. Bude nám chybět jak na ledě, tak v kabině, ale takový je hokejový život. Šel za svým synem, a to všichni chápeme.

Stihl se s vámi vůbec rozloučit?

Je škoda, že skončil tak náhle. Nemohl se vlastně ani pořádně rozloučit třeba s fanoušky. Samozřejmě nechal něco do kabiny, takže si na něj máme udělat svačinku. Už jsem s ním byl v kontaktu a včera (rozhovor vznikal v sobotu večer) vyhráli první zápas, takže mu ještě přeji hodně štěstí, a ať se mu daří. Nastoupil a hned vyhráli 4:3, takže měl úspěšný start.

Obratem přišel do kádru zkušený bek Petr Prokop, se kterým nastupujete v jedné obranné dvojici. Co říkáte na jeho angažování?

Je to hodně kvalitní obránce. Nastupuji proti němu už x let. Vlastně jen jednu sezonu jsme proti sobě nehráli, když hrál v Havířově první ligu, ale jinak jsme proti sobě nastupovali pořád, ať už hrál za Orlovu nebo Havířov. Má velmi dobrou střelu a rozehrávku. Je to komplexní obránce a myslím si, že je to pro nás velká posila. Ale dneska jsme bohužel hráli jen na pět beků, protože se na začátku zápasu zranil Dušan Pelikán a Filip Chvostek byl nemocný, takže jsme toho měli ke konci plné brýle. Snad už bude do středy zdravý, protože nás nyní čekají důležité zápasy s týmy ze spodní části tabulky, které musíme zvládnout tak, abychom se od spodku odpoutali.

Před sebou máte sérii tří zápasů proti Orlové, Valašskému Meziříčí a Frýdku-Místku. Už ve středu vás doma od 18 hodin čeká Orlová. S čím půjdete do zápasu?

Musíme na ně doma vletět tak, jak jsme vletěli na Hodonín. Musíme dobře napadat, střílet, chodit do brány a dát nějaké góly, a věřím tomu, že to doma urveme. Jsou to pro nás strašně důležitá utkání, po kterých se musíme dostat do klidných vod, abychom od sebe odpoutali spodek tabulky, protože Orlová v posledním zápase vyhrála, takže je to pořád velmi těsné.

HC Zubr Přerov - HC Nový Jičín 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)

Branky: 3. Blinka (Sedlák, D. Šťastný), 18. Kovařík (Goiš), 42. Haloda (Ditrich, Brančík), 42. D. Šťastný (Kolář), 53. Kovařík (Goiš, Osina) – 11. Putniorz (Prokop, Hanák)
Vyloučení: 6:6 - 10. min Blinka – R. Gebauer. Využití: 1:1. Poměr střel: 35:23. Diváci: 1157.

Nový Jičín: Šrámek – Prokop, Vašut, Horák, Vnenk, Pelikán, Cabák – Zedník, Kacíř, M. Chvostek - Sprušil, Macháček, R. Gebauer - Uhlár, Hanák, Putniorz – Ohera. Trenér: Flašar.

Už ve středu čeká na hokejisty Nového Jičína domácí střetnutí proti Orlové, která doposud nasbírala o tři body méně. Tímto duelem zakončí Flašarův soubor třetí čtvrtinu základní části.