Splnili povinnost a z ledu beznadějně posledního Bohumína přivezli očekávané body. Hokejisté Kopřivnice se mohli znovu spolehnout na výtečně chytajícího brankáře Kozáka, jenž poslednímu celku nedovolil vůbec skórovat, a navázal tak na své sobotní vystoupení proti Orlové, které v Kopřivnici sledovalo více než dva a půl tisíce diváků.

Program 24. kola: Sobota 14. února, 17.00 Kopřivnice - Horní Benešov, Orlová – Studénka,
Rožnov p. R. – Bohumín.

Sedmibodový Bohumín mohl favorizovanou Kopřivnici zaskočit hned v prvním střídání. „Je pravda, že domácí měli v prvním střídání dvě šance. Po utkání s Orlovou to byl v Bohumíně úplně jiný hokej. Bylo to nahoru, dolů, ale kvalita byla na naší straně, i když hokejově to nebyla žádná velká krása. Ale důležité jsou body, které jsme potvrdili. Bohumín bojoval, ale byli jsme přece jenom hokejovější," pochvaloval si kouč Kopřivnických Václav Slabý.

Kopřivnice, jež tentokráte nastoupila bez Radka Bonka, šla do vedení až v 17. minutě, kdy se trefil Sluštík. Více branek první perioda nenabídla. V polovině utkání pak přidal druhou branku hostů Mičulka, a Kopřivničtí tak po čtyřiceti minutách vedli 2:0. V brance si znovu skvěle počínal brankář Kozák, jenž se nakonec mohl pyšnit čistým kontem. „Kozák vychytal nulu, takže po této stránce velká spokojenost. Je dobré, že potvrdil formu a navázal na ten sobotní výkon. Je vidět, že má fazonu, měl perfektní zákroky. Je třeba jít ale dále," má jasno šéf kopřivnické střídačky. Jeho svěřenci přidali v posledním dějství ještě tři branky a dvakrát se prosadil sobotní hrdina, Štěpják.

Už dnes bude na kopřivnickém zimním stadionu opět živo, když sem dorazí třetí celek krajské ligy z Horního Benešova, který ve středu sebral jeden bod favorizované Orlové.

„Jenom dobře, že se Kozák rozchytal, protože Horní Benešov je nevyzpytatelný. Má tam zkušené hráče a musíme se na zápas dobře připravit. Je třeba hrát zodpovědně, bude důležité, aby si každý hráč plnil svoje úkoly," nahlédl do důležité bitvy trenér hokejové Kopřivnice.

Jak to bude s kontumací?

Jak už jsme vás dříve informovali, v předvánočním utkání 15. kola mezi Orlovu a Kopřivnicí (4.5 sn), vyšel na světlo neoprávněný start orlovského Jana Sznapky, jenž v zápise o utkání figuroval, ačkoliv byl v trestu, a nemohl tedy nastoupit. Jednalo se však o administrativní chybu vedoucího mužstva, protože Sznapka skutečně nehrál. Na zápase dokonce vůbec nebyl, jelikož měl poraněnou ruku. Sportovně-technická komise ale nemohla jinak, než rozhodnout o kontumaci 0:5 ve prospěch Kopřivnice.

Orlovský klub tedy postupoval podle řádu a pochopitelně se odvolal. Členové STK se na mimořádném zasedání sešli znovu a chtěli verdikt vzít zpět.

Nakonec se rozhodli předat celý případ do Prahy k „vyšší instanci". Nyní nezbývá, než se upínat do Prahy, k verdiktu tamější sportovní komise.

Pokud nebude Orlové bod vrácen a Kopřivnici bude navíc připsán ještě třetí bod, bude muset Orlová spoléhat na to, že soupeř ve zbytku základní části někde zaváhá. V původní tabulce je nyní, díky lepšímu skóre a středečnímu zaváhání Orlové, na prvním místě Kopřivnice.

HC Bohumín – HC Kopřivnice 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky: 17. Sluštík (Bartošák, Merenda), 31. Mičulka (Kameníček), 48. Štěpják (Horák, Kameníček), 59. Kameníček, 60. Štěpják (Kameníček).

HC Kopřivnice: Kozák - Petružálek, Polášek, Marek, Jašek, Merenda, F. Chvostek - Suchý, Bartošák, Sluštík - Hrubý, Bílek - Macháček - Horák, Kameníček, Štěpják - Mičulka. Trenér: Václav Slabý