I ve třetím derby letošního ročníku se po utkání mohli radovat hokejisté Kopřivnice. Tentokráte si připsali důležité tři body po výhře 9:3. Téměř šest stovek diváků tak vidělo dvanáct branek. Na výhře hostů se dvěma trefami podílel Suchý (2+1) a třemi body (1+2) pak kapitán Bílek

Studénka v úvodních šesti minutách úspěšně čelila dvěma přesilovým hrám favorizované Kopřivnice, ale krátce poté stejně inkasovala. Horyla připravil o čisté konto Mičulka, jehož vybídl ke skórování kapitán Kopřivnice Bílek, a hosté tak od 8. minuty vedli. Za necelou minutu už se však radovali také domácí příznivci. Kozáka, jenž nahradil zraněného Unzeitiga, a jemuž kryla záda čerstvá kopřivnická posila Daniel Chvostek (novojičínský odchovanec, který v loňské sezoně chytal za druholigový Frýdek-Místek), zblízka překonal důrazný Štubňa, a začínalo se tak znovu od začátku. Početní výhody se pak dočkal také domácí soubor trenéra Pokorného, ale Sochorek v dobré příležitosti minul hostující svatyni. Ve 14. minutě pohnula se skóre kopřivnická „21". Bílka ještě Horyl vychytal, na úspěšnou dorážku Macháčka už však neměl nárok a Kopřivničtí, jež byli převážnou část první třetiny v tlaku, odcházeli do kabin s jednogólovým náskokem.

Zajímavé situace nabídl hned začátek druhé části. Nejprve málem potrestal zaváhání Kozáka Kaňovský, domácí se pak dožadovali faulu na svého kapitána, ale z protiútoku se podařenou bekhendovou kličkou prezentoval Suchý, který zvýšil na 3:1. Ve 26. minutě rozjásal početný kotel kopřivnických „fans" kanonýr Štěpják, jenž se zmocnil kotouče, který ze vzduchu stáhl domácí bek Novák, a pohotově upravil na 4:1. V polovině utkání pak dvojice Suchý, Bartošák vypracovala branku pro Sluštíka, jenž přihrávkou zpoza branky nepohrdnul, a hosté se mohli těšit z vedení 5:1. Za dvě minuty se mohli podruhé v derby zaradovat domácí, když se z prostoru brankoviště dokázal prosadit Sochorek, který snížil na 2:5.

Kopřivnice se vzdalovala každou třetinou

Poslední slovo si vzali hokejisté Kopřivnice a střela Kameníčka tak stanovila konečný verdikt derby, ve kterém Kopřivnice slavila výhru 9:3. Studénečtí museli potřetí v sezoně sledovat vítězné křepčení na straně soupeře. „Věděli jsme, že začátek bude těžký. Nechtěli jsme dostat brzké branky, jako jsme tady dostali od Orlové. Přežili jsme dvě úvodní oslabení, trošinku nás to i nakoplo a prvních patnáct minut jsme se drželi. Dostali jsme sice první gól, ale dokázali jsme brzy srovnat. Jenže pak jsme začali kupit hodně individuálních chyb a produkovali jsme školácké chyby," zklamaně komentoval dění na hrací ploše trenér Studénky Miroslav Pokorný.

Kopřivničtí si mohli užít závěrečnou děkovačku s početnou enklávou svých příznivců, jež přijeli podpořit svůj celek do nedaleké Studénky. „Na zápas jsme se pečlivě připravovali, věděli jsme, že si Studénka po našem posledním zápase u nás věřila. Od začátku jsme do toho šli na sto procent a bylo vidět, že kluci mají chuť. Bylo otázkou času, kdy se dostaneme do vedení, protože jsme na tom byli bruslařsky lépe a dostávali jsme Studénku pod velký tlak," uvedl kouč Kopřivnice Václav Slabý. Další část pozápasového hodnocení trenéra lídra tabulky najdete v úterním vydání týdeníku Region.

Krajská hokejová liga, 19. kolo

HC Studénka – HC Kopřivnice 3:9 (1:2, 1:3, 1:4)

Branky: 9. Štubňa (Lyčka), 32. Sochorek (Pokorný, Štubňa), 56. Holanik (Kaňovský) – 8. Mičulka (Bílek, Merenda), 14. Macháček (Bílek, Marek), 25. Suchý (Bonk), 26. Štěpják (Kameníček), 31. Sluštík (Bartošák, Suchý), 44. Suchý (Bartošák, Sluštík), 47. Marek (Hrubý, Bonk), 52. Bílek (Macháček, Mičulka), 57. Kameníček (Štěpják). Vyloučení: 3:5, navíc Martinčík (STU) 10 min. Bez využití. Rozhodčí: T. Janda – Parma, L. Janda. Diváci: 557.

HC Studénka: Horyl (47. Baldik) – Lyčka, Bolek (29. Holanik), Kocurek, Jedlička, Lyzák, Novák - Pokorný, Sochorek, Štubňa – Čáň, Martinčík, Kaňovský – Tatarčík, Řehulka, Janečka. Trenér: Miroslav Pokorný st.

HC Kopřivnice: Kozák – Petružálek, Jašek, Chalupa, Marek, Merenda – Suchý, Bartošák, Sluštík – Linduška, Bonk, Hrubý – Horák, Kameníček, Štěpják – Bílek, Macháček, Mičulka. Trenér: Václav Slabý.

Zbylé výsledky 19. kola: Rožnov p. R. – Krnov 5:4 sn., Bohumín – Orlová 3:7.