Opavskému Slezanu podlehli na vlastním ledě 3:6 a před svými diváky prohráli již potřetí v řadě. Hokejisté Kopřivnice tak spadli na 8. místo, které by ve čtvrtfinále play-off znamenalo vyzvat suverénního vsetínského lídra.

Kopřivničtí šli brzy do vedení, když Urbische překonal Poruba, ale bylo to naposledy, kdy Slabého celek v utkání vedl. Opava se pak radovala ze zásahu Kilnara, ale trefa nakonec po poradě sudích uznána nebyla. Kowalczyk pak v další možnosti zazvonil pouze o tyč a Slezanům vyšel parádně závěr první periody, protože góly Vítka a Černého znamenaly obrat.

Domácím pak vůbec nevyšel ani nástup do druhého dějství a poté, co Šimečka překonali Herman s Polokem, přepustil kopřivnický gólman své místo Fendrichovi.

„Soupeř využil všechny naše chyby a na začátku druhé třetiny jsme dostali dva hloupé góly. Opava hraje chytrý hokej a na ledě nepanikaří. Zápas rozhodla její zkušenost a ani se nepotřebovala tolik nadřít. Hokejový um zkušených hráčů, jako Galvas, Pavelek či Selingr jde prostě vidět," uvedl na soupeřovu adresu kouč HC Kopřivnice Václav Slabý, jehož celek však byl blízko vyrovnání, protože ještě ve druhé dvacetiminutovce snižoval Vyčesaný a stejný hráč pak v 53. minutě upravoval již na 3:4.

V téže minutě byl navíc faulován Pargáč, ale následné trestné střílení neproměnil. Brzy na to přidala Opava klíčový pátý gól a vše pak do prázdné branky ztvrdil Vítek. „Nakonec jsme byli ještě blízko vyrovnání, ale nevyšlo to. Po pátém inkasovaném gólu pak bylo po zápase," konstatoval Slabý, jemuž scházel útočník Sluštík.

Kopřivnici čeká ve zbytku základní části zítřejší utkání ve Valašském Meziříčí (18 h), v sobotu pak doma hostí šumperské Draky (17 h) a dlouhodobou část pak zakončí ve středu 22. února na vsetínském Lapači (17.30 h). „Budeme se snažit posbírat co nejvíce bodů a uvidíme, na co nám to bude stačit. Snad na co nejlepší umístění," přál si závěrem šéf kopřivnické střídačky.

2. liga, sk. Východ, 41. kolo:

HC KOPŘIVNICE – HK OPAVA 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Branky: 5. Poruba (Tomášek), 31. Vyčesaný (Mach), 53. Vyčesaný (Pěnčík) – 17. Vítek (Pavelek, Selingr), 20. L. Černý (Herman), 24. Herman (Mosler), 26. Polok (Selingr, Wolf), 58. Wolf (Sysala), 60. Vítek (Kilnar). Rozhodčí: Krenželok – Novák, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Mach (K) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 430.

HC Kopřivnice: Šimeček (26. Fendrich) – Procházka, Kowalczyk, Čintala, Krutil, Merenda, Marek – Červenka, Pargáč, Mach – Poruba, Tomášek, Hrubý – Vyčesaný, Bartošák, Pěnčík – Kofroň. Trenér: Slabý.