Po úvodní domácí porážce s břeclavskými Lvy (0:3) se rychle oklepali a vítězstvím 6:3 na ledě Valašského Meziříčí dali najevo, že nebudou druholigovým nováčkem, který lehce odevzdává body. Kopřivničtí hokejisté byli daleko efektivnější a po skvělém týmovém výkonu slavili s věrnými fanoušky, jichž dorazila na stadion Bobrů zhruba padesátka, první tři body v nové sezoně.

Utkání začalo pěkně zhurta a už ve 3. minutě neuspěl v nařízeném trestném střílení proti Vrbovi Martiník. V závěru třetiny se poprvé měnilo skóre, když domácího brankáře Čápa překonal Hrubý. „V první třetině to byl z naší strany ještě takový slabší rozjezd, ale potom už to bylo lepší," přiznal kopřivnický kouč Václav Slabý, jenž mohl místo zraněného Horáka nasadit už uzdraveného Macha.

Zkraje druhé části sice domácí celek trenéra Sedláka využil početní výhodu, ale tři kopřivnické trefy znamenaly, že si hosté po dvou třetinách odnášeli náskok 4:1.

„Ve druhé třetině jsme hráli opravdu dobře a bylo důležité, že se nám podařilo odskočit na rozdíl tří branek," pochvaloval si šéf kopřivnické střídačky. Kopřivnici totiž nejprve bleskově vrátil vedení mladík Kofroň, následně ujel v oslabení Sluštík, který pak proměnil trestné střílení, a povedenou druhou třetinu dokonal Pargáč, jenž ranou z mezikruží využil přesilovku. V poslední části hry však museli hosté o vítězství pořádně zabojovat, protože brzy snížil David Varga, ale Kopřivnice měla opět rychlou odpověď, když na 5:2 zvýšil svým druhým gólem Sluštík. Za pouhou minutu však Bobři využili druhou přesilovku, a Kopřivnice vedla znovu pouze o dvě branky. Hosty pak ve dvou oslabeních podržel výtečný Vrba a v 58. minutě definitivně pojistil výhru Kopřivnice kapitán Tomášek.

„Snažili jsme se hrát aktivně, ale pořád tam byly šílené hrubky, které jsme vytvořili. Ale kluky musím nakonec pochválit. Ve třetí třetině jsme zbytečně faulovali a dostali jsme Valmez zpátky do hry. Zase tam byla nezodpovědnost některých hráčů a mohlo to s námi dopadnout špatně. Musím pochválit brankáře Vrbu, který zachytal perfektně, a jenom díky němu se to ještě více nezkomplikovalo," řekl po utkání Slabý, jenž si pochvaloval, že jeho celek nastřílel venku šest branek. „Koncovka nám vyšla. Skvělí byli opět i naši fanoušci, kteří perfektně fandili celý zápas, a i ta závěrečná děrovačka byla super," dodal trenér HC Kopřivnice.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Kopřivnice 3:6 (0:1, 1:3, 2:2)

Branky: 24. Martiník (Studený), 43. D. Varga (Studený), 47. M. Varga (Mikel) – 17. Hrubý, 25. Kofroň (Červenka), 33. Sluštík z trest. střílení, 35. Pargáč (Sluštík), 46. Sluštík (Niec), 58. Tomášek (Kofroň). Vyloučení: 6:9, navíc Bartošák (K) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Obádal – Rožánek, Novák.

HC Kopřivnice: Vrba – Marek, Niec, Dusík, Jašek, Čintala, Merenda – Pargáč, Sluštík, Hrubý – Červenka, Tomášek, Kofroň – Stránský, Kameníček, Grygar – Mach, Bartošák, Suchý. Trenér: Slabý.