Nejprve uprostřed minulého týdne doma zle zatápěli lídrovi ze Vsetína, se kterým hráli ještě deset minut před koncem 1:1, aby nakonec před patnácti stovkami diváků prohráli 1:4, ale sobotní duel na ledě poslední Techniky Brno vůbec nezvládli a padli po výsledku 1:5.

Hokejistům Kopřivnice tak patří po dvou pětinách základní části ve vyrovnaném středu tabulky páté místo. Druhá liga nyní pokračuje netradičně až ve čtvrtek, kdy Kopřivničtí na Státní svátek cestují na led Poruby a v sobotu pak doma v 17 hodin přivítají Hodonín.

Slabého družině se v Brně vůbec nevyvedl vstup do zápasu, když už v 6. minutě prohrával 0:2. První branka domácích Sov navíc padla při jejich vlastním oslabení. Snížit pak mohl Tomášek, ale ve vyložené šanci mířil jen do tyče. Už ve 12. minutě pak skončil duel pro kopřivnického urostlého zadáka Fojtíka, jenž vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Za chvíli musel za katr i Čintala, takže Technika měla k dispozici dvouminutovou přesilovku 5 na 3, ale Unzeitig už třetí branku nepřipustil.

Brňané pak byli při chuti i ve druhé třetině a po gólech Grünwalda a Stehlíka vyhnali ve 29. minutě Unzeitiga z kopřivnické branky. Za čtyři minuty se pak poprvé radovali hosté, když Kabeláč přesnou střelou v přesilovce překonal Nováka a snížil na 1:4. Domácí Vysokoškoláci však v poslední části, na jejímž startu lapil Fendrich trestné střílení, nepřipustili žádné drama a sami šťastně přidali pátý zásah, když se v početní výhodě vysoko odražený kotouč dostal až k Bustinovi, jenž pohotově zvyšoval na 5:1.

„Rozhodl přístup hráčů, který mě strašně zklamal. Už před utkáním jsem cítil, že je něco špatně, protože byla uvolněná atmosféra a od toho se všechno odvíjelo. Když porovnán naše nasazení proti Vsetínu, kde se kluci vydali, tak do Brna jsme přijeli jako na Mikuláše. Technika nám nadělila, na rozdíl od nás chtěl hrát a zaslouženě vyhrála," konstatoval kouč HC Kopřivnice Václav Slabý, jenž dodal: „Po zápase jsem klukům něco řekl, protože skončilo druhé kolo a od třetího kola budou nastaveny trošku jiné parametry."

II. hokejová liga, sk. Východ, 18. kolo:

HC TECHNIKA BRNO - HC KOPŘIVNICE 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky: 4. Bustin (Stehlík), 6. Boček (Čtvrtníček), 25. Grünwald (Florek, Buhaj), 29. Stehlík (Švaňhal), 53. Bustin (Švaňhal, Stehlík) – 33. Kabeláč (Tomášek, Poruba). Rozhodčí: V. Král – Otáhal, Čelechovský. Vyloučení: 6:7, navíc Fojtík 5 min+OK, Kofroň 10 min (oba K). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 150.

HC Kopřivnice: Unzeitig (29. Fendrich) - Teper, Čintala, Hoďa, Krutil, Fojtík, Marek, Merenda - Červenka, Sluštík, Kabeláč - Poruba, Tomášek, Kofroň - Vyčesaný, Bartošák, Pěnčík. Trenér: Slabý.