U kopřivnických hokejistů, kteří již začali letní přípravu na novou sezonu 2017/2018, skončila dlouholetá trenérská dvojice Václav Slabý, Jiří Malík, která byla u kopřivnického návratu do 2. ligy, který se podařil po dlouhých třinácti letech před sezonou 2015/2016.

Kopřivnici, které se před nedávnem podařilo sehnat výrazného partnera, kterým se stala kopřivnická automobilka Tatra Trucks, nyní povedou Jaroslav Kofroň s hrajícím asistentem Martinem Tomáškem, kteří jsou s vedením klubu domluveni prozatím na následující sezonu.

„Jarda Kofroň je dlouholetý vzdělaný trenér mládeže v Kopřivnici a zaslouží si šanci u mužů. Zároveň jsme se domluvili i s Martinem Tomáškem, který bude pokračovat v hráčské kariéře, ale sám už chtěl začít sbírat trenérské zkušenosti. Myslím si, že začátek v Kopřivnici pro něho bude ideální," řekl k trenérské výměně manažer HC Tatra Kopřivnice Jaroslav Hrubý, jenž oběma trenérům za působení u mužstva poděkoval.

Ilustrační foto.
Frenštát pod Radhoštěm: Petice asi nic nezmění

„Oba odvedli kus práce a byli u postupu do druhé ligy, takže jim patří velký dík. Ale je fakt, že Vašek už byl u mužstva dlouho. Rozešli jsme se ale v dobrém a určitě k sobě do budoucna nemáme zavřené dveře," vysvětloval Hrubý.

Jiří Malík však na kopřivnické střídačce úplně nekončí, neboť bude od nového ročníku vedoucím mužstva. „Vedení klubu má vizi zkusit jiného trenéra, protože přece jenom už jsem byl u týmu nějakých pět, šest let a chce to změnu. Ale rozešli jsme se v dobrém a do budoucna jsme se domluvili, že nějaká další spolupráce může zase někdy nastat," vyjádřil se už bývalý kouč kopřivnických hokejistů Václav Slabý, jenž si nyní dává od trénování pauzu.

„Na hokej jsem ale nezanevřel a samozřejmě se budu chodit dívat do Kopřivnice nebo i do Nového Jičína. Na další sezonu jsem zvědavý," dodal Slabý, jehož jméno bude navždy spojeno s kopřivnickým návratem do 2. ligy.

Na složení kádru pro novou sezonu se momentálně pracuje. „Zatím vůbec netušíme, jaký bude systém druhé ligy. Jasno by mělo být na konci června. Tím, že se tři roky po sobě nebude padat s WSM ligy, tak podle mě týmy nebudou tak tlačit na starší hráče a raději budou dávat šanci svým mladíkům. Uvidíme, jak bude vypadat hráčský trh," nastínil dále kopřivnický manažer.

Jisté je, že kromě Tomáška zůstává také další opora v podobě Adama Červenky a po roční pauze se do týmu vrací Vít Stránský. V defenzivní linii pak už nebude pokračovat velezkušený Kowalczyk a nejasná je zatím situace v brankovišti, kde je možné opětovné angažování Vrby, ale ve hře jsou i jiná jména.

„Obránce Kuba Teper, který odešel v průběhu sezony do kádru Vsetína, tam nyní dělá letní přípravu a zabojuje o místo. Pokud se do prvoligového kádru nedostane, tak jsme domluveni, že se vrátí do Kopřivnice," uvedl na adresu produktivního zadáka Hrubý.