Dramatické utkání rozhodli Slabého hoši v závěru, když necelé tři minuty před koncem poslal domácí diváky do varu čtvrtou brankou Pargáč a vše pak pečetil pokusem do prázdné branky Červenka, jenž skóroval, stejně jako kapitán Tomášek, dvakrát. Třemi asistencemi se pak blýskl zadák Dusík.

Kopřivnice proti Opavě započala sérii tří domácích utkání v řadě, když už zítra od 18 hodin přivítá opět v domácím prostředí hodonínské Drtiče (utkání se mělo hrát původně v Hodoníně) a Vsetín vyzve doma místo soboty už v pátek 6. listopadu (18 h).
Domácí nastoupili do utkání se čtyřmi kompletními formacemi, ale i přesto, že po prvním dějství vedli díky přesnému zásahu Červenky 1:0, nebyl kopřivnický kouč Slabý příliš spokojen. „Tempo a celkově průběh první třetiny byl takový vlažný. Od začátku druhé třetiny jsme tak hráli na tři útoky," připomněl Slabý s tím, že od druhé části hrál jeho celek v útočném složení Pargáč, Sluštík, Červenka – Matějek, Tomášek, Mach – Slovák, Stránský, Kofroň.

Ve 33. minutě se poprvé radovala Opava, když se v signalizované výhodě trefil Chalupa. Remízový stav však vydržel pouze chvíli, když vyraženou střelu Dusíka od modré zametl za záda Šafránka domácí kapitána Tomášek.

Stejnou situaci si oba aktéři zopakovali také ve 46. minutě, když se nezkušenější člen Slabého týmu tentokráte úspěšnou tečí zvýšil už na 3:1. Slezan však nesložil zbraně a během pěti minut srovnal na 3:3. V 57. minutě už ale kopřivnický stadion burácel, když se po výtečném vybídnutí Červenky nemýlil Pargáč. Definitivní jistotu pak dal Kopřivnickým až trefou do opuštěné klece sám Červnka. „Ve třetí třetině jsme zbytečně ztratili vedení 3:1, což se nám mohlo vymstít, ale nakonec jsme to dotáhli ke třem bodům," ulevilo se trenéru Kopřivnice, jenž do hry nasadil také útočníka Matějka ze soupisky prvoligového Havířova, který má nově vyřízen střídavý start.

Opava tak musel na ledě nováčka skousnout čtvrtou porážku v řadě (z toho dvakrát po nájezdech). „Pro diváky to musel být dobrý zápas, protože se hrálo se nahoru, dolů. Jsem rád, že jsme dokázali srovnat a pak jsme měli ještě dost šancí, ale bohužel jsme dostali čtvrtý gól. Chyběli nám tři klíčoví hráči Měch, Polok a Tichý a klukům musím poděkovat, protože momentální situace v Opavě, kdy hrajou všichni kluci zadarmo, není vůbec jednoduchá," řekl v útrobách kopřivnického stadionu opavský kouč David Musial.

HC KOPŘIVNICE – HC SLEZAN OPAVA 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)

Branky: 11. Červenka (Sluštík, Pargáč), 37. Tomášek (Dusík), 46. Tomášek (Dusík), 57. Pargáč (Červenka), 60. Červenka (Dusík) - 33. Chalupa (Tůma, Černý), 46. Mosler, 51. Herman (Selingr). Rozhodčí: Fiedler – Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 714.

Kopřivnice: Vrba – Teper, Čintala Dusík, Jindřich, Marek, Jašek, Jonáš - Pargáč, Sluštík, Červenka – Hrubý, Tomášek, Mach – Suchý, Stránský, Kofroň – Slovák, Matějek, Horák. Trenér: Slabý.
Zbylé výsledky 15. kola: Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:2, Frýdek-Místek – Hodonín 1:2, Karviná – Technika 3:4 pp., Poruba – Vsetín 5:4 pp.

Více se o utkání dočtete v tištěném vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.