Situace okolo osmého místa, které jako poslední zaručuje vstupenku do bitev v play-off, je pouhých pět kol před koncem základní části zase o něco zamotanější. Zatímco hokejisté Kopřivnice nepřekvapili druhý Vsetín a prohráli s ním i čtvrtý zápas v sezoně (0:5, 1:6, 4:7, 1:5), zbylí zájemci o play-off z Opavy a Břeclavi brali ve svých zápasech dva body.

Kopřivničtí se mohou pokusit o další bodový zisk už v sobotu, kdy je od 17 hodin čeká duel na ledě třetí Techniky. Břeclavští Lvi jedou ve 40. kole právě na vsetínský Lapač a Opava doma hostí Moravské Budějovice.

Ještě před úvodním buly se diváci rozloučili s aktivní kariérou kopřivnického rodáka a naposledy hráče Vsetína Adama Mikšovského, jenž musel kvůli vážnému zranění oka ukončit kariéru. Zástupci domácího celku mu byly předány věcné předměty a za skandování obou fanouškovských táborů, které vytvořily v utkání parádní atmosféru, si pak hokejista se dvěma extraligovými starty vychutnal zasloužené ovace.

Zlomová branka do šatny

Do první šance utkání se sice hned v první minutě vřítil domácí kanonýr Červenka, ale na pozorného Hromadu, který působil po celý zápas velice jistým dojmem, nevyzrál. Valaši pak s postupem času prokázali své kvality, když kopřivnické několikrát uzamkli ve vlastním pásmu, ale také Vrba si na všechny pokusy Jenáčkova komanda dával pozor.

Kopřivničtí ale podnikali nebezpečné kontry a hostující defenziva musela být na pozoru.

Zkraje druhé části si hostující gólman poradil také s nepříjemnou dorážkou Pargáče a na druhé straně zasáhl Vrba skvěle proti úniku Ondráčka. Přesně v polovině utkání už se ale hostující sektor fanoušků radoval, když se v přesilovce ujala rána Řezáče. Valaši byli rázem při chuti a přesně za dvě minuty zvyšoval na 2:0 Daněk.

Kopřivnice pak přečkala přesilovku soupeře, kdy byl velice přísně a k velké nelibosti domácích ochozů vyloučen Teper, a sama pak z nabídnuté početní výhody udeřila, když se ve 39. minutě ujala teč Hrubého. Důležitý moment zápasu pak přišel ve 40. minutě, kdy si domácí nechali dát gól do šatny, když si v zakončení vedl znamenitě Zúbek, jenž tak hostům vrátil dvoubrankový náskok.

Jenáček: Ztratily tady už jiné mančafty

V pohodě hrající Vsetín už pak v posledním dějství nepřipustil žádné komplikace. Čtvrtou branku navíc přidal Kolařík a poté předvedli parádní kombinaci Slováček s Dvořákem, jenž upravil už na 5:1. Domácí pak dostali možnost přesilové hry 5 na 3, která trvala téměř dvě a půl minuty, ale k žádné úpravě ve skóre už nedošlo. „To už byla z naší strany velká křeč. Kluci sice chtěli, ale chyběla tam lehkost a byly tam zbytečné nahrávky," kroutil hlavou kopřivnický trenér Václav Slabý, jehož mrzela třetí inkasovaná branka.

„Vsetín po celé utkání dominoval. Když jsme ale snížili na 1:2, tak jsme si hned nechali dát, po velké hrubce, do šatny třetí gól," zlobil se po utkání trenér nováčka soutěže. „Pro nás je teď už každý zápas jako play-off, stejně jako pro Opavu a Břeclav," dodal Slabý, zatímco z hostující kabiny zněly vítězné oslav.

„Kopřivnice hrála dlouho velmi dobře, když držela bezbrankový stav. Zlomily to až dva naše góly v polovině zápasu a důležitá byla naše třetí branka v závěru druhé třetiny. Pak už jsme kontrolovali hru a po zásluze jsme vyhráli, ale Kopřivnice podala sympatický výkon. Hrálo se ve výborné atmosféře díky oběma fanouškovským táborům a jsme rádi za tři body, protože tady už klopýtly jiné mančafty," řekl těsně po závěrečné siréně trenér Valachů Luboš Jenáček.

II. hokejová liga, sk. Východ, 39. kolo

HC Kopřivnice – VHK Vsetín 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky: 39. Hrubý (Dusík, Matějek) – 30. Řezáč (Vávra, Kolařík), 32. Daněk (Hruška, Ondráček), 40. Zúbek (Kolařík, Tesařík), 48. Kolařík (Vávra, Zúbek), 49. Dvořák (Slováček). Rozhodčí: Fiedler – Vožda, Zedník. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2222.

HC Kopřivnice: Vrba – Teper, Čintala, Dusík, Marek, Merenda, Vydra – Červenka, Stránský, Kofroň – Matějek, Tomášek, Hrubý – Slovák, Sluštík (21. Bartošák), Pargáč. Trenér Slabý.

O utkání se více dočtete v pátečním vydání Novojičínského deníku.