HC BANÍK KARVINÁ – HC NOVÝ JIČÍN 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Přímá bitva o šesté místo začala lépe pro domácí soubor Aleše Flašara. V přesilové hře se prosadil novojičínským dobře známý Marek Ivan, a poprvé tak překonal Kozáka, který se v brance objevil místo Lukáše Šrámka. Začátek druhé dvacetiminutovky pak vyšel lépe Handlovu týmu, který zásluhou Kabeláče vyrovnal na 1:1. V závěru třetiny se pak bylo na co dívat. Nejprve poslal domácí podruhé v zápase do vedení Rosůlek, ale Novojičínští mohli znovu vyrovnat. Proti však byl domácí brankář Iláš, jenž vychytal jak Andrýska, tak Kabeláče. Karvinský direkt přišel dvanáct minut před závěrečnou sirénou, když se během jedné minuty prosadili Luka se Zajacem, a Baník tak rázem vedl 4:1. Když pak karvinský Samiec přidal další dvě trefy, bylo o průběhu utkání definitivně rozhodnuto.

Poslední utkání základní části čeká Nový Jičín ve středu 20. února od 18 hodin, kdy před vlastními fanoušky přivítá opavský Slezan. V poslední kole se tak rozhodne, na koho novojičínští hokejisté narazí ve čtvrtfi nále play-off hraném na tři vítězná utkání. Už teď je jisté, že to bude jeden z vedoucí dvojice – Přerov, nebo Havířov.

Branky: 16. Ivan (Moravec, Luka), 35. Rosůlek (Ivan), 48. Luka (Ivan), 49. Zajac (Badžo, Moravec), 53. Samiec (Javín), 60. Samiec (Saliji, Blatoň) – 22. Kabeláč (Škumát, Horák).

Vyloučení: 10:10 – 10 min. Luka. Bez využití. Oslabení: 2:0. Poměr střel: 36:25.

HC Nový Jičín: Kozák – Andrýsek, Vašut, P. Gulda, Horák, F. Chvostek, Hradil – M. Chvostek, Macháček, Skaloš – Kabeláč, Škumát, Hruška – Uhlár, Zedník, Brynecký – Martinčík, Tomášek, D. Gulda. Trenér: David Handl.

Tabulka