Druholigová skupina Východ pokračuje kvapíkovým tempem, když v sobotu bylo na programu již její 40. kolo. Hokejisté Nového Jičína v něm vedli nad Porubou už 3:1, ale hosté ve třetí části poslali zápas do prodloužení, které vítěze nepřineslo.

V nájezdech se pak trefovali pouze hráči Toraxu, kteří si tak domů odváželi bod navíc. Nový Jičín se nadále bije s Moravskými Budějovicemi o 6. místo, na které ztrácí momentálně pouhé dva body.

Porubě se znamenitě vyvedl vstup do utkání, když přísné vyloučení potrestal Vrána, jenž těsně před Ilášem tečoval Seidlerovu střelu od modré čáry. V 10. minutě už bylo srovnáno, když se v přesilovce krásně trefil Hoďa, jenž si najel až před branku hostů a přesnou střelou pod víko vstřelil svůj šestý gól v ročníku. Vedení pak mohl Sršňově celku vrátit kapitán Chaloupka, ale sám před Ilášem mířil pouze do domácího gólmana.

Těsně před polovinou střetnutí pak Novojičínští dokonali obrat, když se po Gebauerově asistenci zblízka nemýlil Novotný. Domácí vedení však mohlo trvat velmi krátce, kdyby se ve vyložené šanci nezmýlil porubský kanonýr Zachar.

Ve 34. minutě pak Tihláře prostřelil nejproduktivnější hráč Nového Jičína Lehečka, jenž zvyšoval už na 3:1 a domácí fanoušci tak mohli oslavovat vedení o dvě branky.

Dvoubrankové vedení neudrželi

Nadějný náskok se však ztenčil hned zkraje posledního dějství, když Chaloupka zpoza branky nastřelil Iláše, od něhož se kotouč odrazil až do branky. Stupňující tlak hostů byl pak stvrzen ve 48. minutě, když se bekhendem prosadil Zachar, jenž srovnal na 3:3. V závěru zápasu ale mohli o tříbodovém vítězství rozhodnout domácí. Tihlář však zlikvidoval tutovou šanci Ižackého a o chvíli později vychytal také kapitána Vašuta.

Rozuzlení pak nenabídlo ani pětiminutové prodloužení a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Na domácí straně ale neuspěli Haloda s Gebaurem, zatímco hosté proměnili ze tří nájezdů hned dva a mohli tak slavit bod navíc.

„I když jsme vedli o dva góly, tak jsem za bod rád. Poruba má nabitý tým, plný mladých kluků, kteří jsou velmi dobří bruslaři. Dostali jsme hodně smolnou druhou branku, a o chvíli později pak Poruba dokázala srovnat. Ve třetí části jsem ale tlak Poruby čekal. Nájezdy už jsou loterie, takže škoda bodu, ale i tak jsem spokojený," hovořil po utkání šéf novojičínské střídačky Aleš Flašar, jenž vyzvedl přístup svých svěřenců.

„Opět jsme nastoupili v tom našem torzu, které máme, a před kluky musím smeknout. Kdyby někdo viděl v šatně zdravotní stav některých hráčů, tak by se vůbec divil, že daní hráči nastoupili," cenil si Flašar.

II. hokejová liga, 40. kolo

HK Nový Jičín – HC RT Torax Poruba 3:4sn (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0, 0:1)

Branky: 10. Hoďa (Vašut), 29. Novotný (Gebauer), 34. Lehečka (Zdeněk) – 3. Vrána (Seidler, Slavík), 42. Chaloupka (Puškár, Zachar), 48. Zachar (Puškár), rozh. nájezd Seidler. Rozhodčí: Netopil – Rožánek, Hanzlík. Vyloučení: 9:6, navíc Cabák 10 min – Puskár 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 400.

Nový Jičín: Iláš – Hoďa, Kužílek, Cabák, Vašut, Hruška, M. Haloda – Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan – Škumát, Kabeláč, R. Gebauer. Trenér: Flašar a Grimm.

Poruba: Tihlář – Slavík, Puškár, Ovšák, Vajda, Malý, Buček, Peslar – Chaloupka, Zachar, Kilnar – Seidler, Vrána, Stejskal – Vaněk, Sedlář, Ballner – Rimmel, Blahuta. Trenéři: Sršeň a Kotala.

Zbylé výsledky 40. kola:

Technika Brno – Kopřivnice 2:1, Vsetín – Břeclav 3:2, Karviná – Frýdek 1:7, Hodonín – Val. Meziříčí 4:2, Opava – Moravské Budějovice 2:3 sn.