Nechtěli opakovat loňskou čtvrtfinálovou sérii, ale opak se stal skutečností. Novojičínští hokejisté totiž opět ztroskotali na favorizovaném Vsetínu, který v pondělním utkání zvítězil před dvěmi tisícovkami diváků 3:0 a stejným poměrem ovládl celou sérii. Tým trenérů Flašara a Grimma tak má po sezoně.

Nový Jičín však v posledním zápase sezony vůbec nepůsobil odevzdaným dojmem a naopak dělal všechno pro to, aby sérii vrátil na svůj stadion. Valaši neproměnili úvodní přesilovku a Hromada pak musel být v permanenci při nebezpečném pokusu Ižackého.

Ondřej Haloda zažil extraligovou premiéru V závěru letošní základní části odchytal v dresu Nového Jičína čtyři utkání a neděli už zažil extraligovou premiéru v dresu mateřského Zlína. Talentovaný brankář, který v pátek oslavil dvacáté narozeniny a jenž se v novojičínském dresu potkal se svým starším bratrem Markem, šel místo Zavadila do akce v 33. minutě nedělního televizního duelu na ledě extraligového lídra z Liberce za stavu 0:5. Haloda do konce utkání inkasoval od Bílých Tygrů tři góly a Zlín, kterému chyběla nemocná brankářská jednička Libor Kašík a také dvojka v podobě novojičínského odchovance Tomáše Štůraly, nakonec prohrál v divoké přestřelce 4:8.

V 15. minutě se do nadějného přečíslení dostali Málek s Mikšanem, ale Hromada předvedl veledůležitý zákrok. Na druhé straně ale z podobné situace udeřilo, když situace dva na jednoho vyřešil vedoucím gólem Dvořák.

V prostřední části si domácí drželi hubený náskok a ani další přesilové hry nevedly k pojišťovací brance. To mohl v závěru druhé periody potrestat Zdeněk, ale v nařízeném trestném střílení, v čase 39:51, si na domácího hrdinu Hromadu nepřišel.

Další klíčový okamžik večera přišel zkraje poslední třetiny, kdy Kabeláč nastřelil v obrovské šanci břevno a záhy přišel trest. Běžela 45. minuta, když se při hře 4 na 4 dokázal prosadit Finsterle. Valachy pak definitivně uklidnil dvacetiletý forvard Abdul, jenž působil v loňské sezoně v dresu Znojma v EBEL lize, a který ve 47. minutě proměnil prudkou střelou švihem početní výhodu. Nadějné akce hostů už pak brzdila vsetínská defenziva, které nakonec dopomohla Hromadovi k čistému kontu. „Nejen dnes, ale i v Novém Jičíně to bylo těžké. Neodskočili jsme druhou brankou a bylo to dlouho na vážkách. Oni v patnácti lidech bojovali až do konce, i když jim docházely síly. Petr Hromada si fantasticky načasoval formu, což bylo hodně důležité," sdělil trenér postupujícího Vsetína Luboš Jenáček.

Grimm: Končíme s hlavami nahoře

Novojičínští však na Lapači nezanechali vůbec špatný dojem.

„Byl to náš nejlepší zápas v sérii. Přečkali jsme řadu přesilovek soupeře. Velká škoda, že jsme v závěru druhé třetiny nesrovnali při trestném střílení a zkraje třetí části jsme pak nastřelili ve vyložené šanci břevno. Kluci do toho dali maximum, ale bez gólu se nedá vyhrát. Vsetín měl dnes více štěstí, ale postoupil zaslouženě. Končíme s hlavami nahoře a těší náš, že nás ocenili fanoušci Vsetína, když už jsme se toho nedočkali u nás," sdělil po utkání asistent Nového Jičína Radomír Grimm, kterého poté ještě doplnil hlavní muž novojičínské střídačky.

„Skoro dva a půl měsíce hráli v patnácti lidech a kluci celou dobu dřeli a neodevzdali ani jeden zápas. V těch důležitých momentech nám chybělo i trochu štěstí, abychom mohli Vsetín potrápit. Celá sezona byla nějaká divná, hodně jsme se trápili s koncovkou a měli spoustu hráčů na marodce. Parta, která tady vydržela celou sezonu, mi zůstane v srdci. Vsetínu přeji hodně štěstí a ať se dostanou, kam chtějí," vyjádřil se ještě kouč Novojičínských Aleš Flašar.

3. čtvrtfinále play-off:

VHK Vsetín – HK Nový Jičín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky: 16. Dvořák (Slováček), 45. Finsterle (Hrazdira, Vrba), 46. Abdul (Finsterle, Vaněk). Rozhodčí: Fiala - Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 3:10. Využití: 1:0. Diváci: 1968.
Nový Jičín: Iláš - Hoďa, Cabák, Kužílek, Vašut, Hruška, M. Haloda - Ižacký, Novotný, Lehečka - Málek, Zdeněk, Mikšan - Škumát, Kabeláč, R. Gebauer. Trenér: Flašar.
Konečný stav série 3:0 (7:1, 5:2, 3:0)