Střídání v novojičínské brance tradičně pokračovalo, a tak se v Hodoníně postavil mezi tyče Iláš, jenž už ve třetí minutě vyrážel obrovskou šanci Kučery. Domácí Drtiči vstoupili do zápasu aktivněji a na začátku 12. minuty byl ve stoprocentní šanci Charvát. Iláš však domácímu forvardovi zmenšil střelecký úhel a výtečně zasáhl betonem. Za dvě minuty už se jihomoravané dočkali, když pohlednou kombinační akci zakončil Jurásek. Hodonínští po vedoucí trefě výrazně ožili a Iláš se musel pořádně otáčet. V 18. minutě se pak za novojičínským brankářem rozsvítilo červené světlo podruhé, když nedůslednost hostující obrany využil Sajdl.

Na začátku druhé periody mířil pouze do tyče novojičínský Lehečka a ve 32. minutě se musel Nový Jičín, už po několikáté v sezoně, bránit soupeřově početní výhodě 5 na 3. Tu však domácím zhatilo vyloučení Zapletala. Závěr druhé třetiny byl ve znamení hostujících šancí, které úspěšně zneškodňoval výtečný brankář Hodonína Kotvan. „Tam se zápas lámal. Neproměnili jsme stoprocentní šance a bez gólu nemůžeme pomýšlet na body," připomněl bídnou koncovku trenér Nového Jičína Aleš Flašar, jehož celek začal se třemi útočnými formacemi, ale postupně se do hry dostali všichni forvardi.

Slovenský strážce domácí svatyně nejprve vychytal Kacíře, který se dokázal prokličkovat až do jeho blízkosti, a pouhou minutu nato se domácí muž s maskou znovu vyznamenal, když skvěle zasáhl lapačkou. Tlak Flašarova celku pokračoval a ve 38. minutě přišel Kotvanův zákrok večera. Ve vyložené příležitosti byl obránce Vnenk, jenž střílel pod víko, ale najednou se z ničeho nic vynořila lapačka domácí opory a famózní zákrok byl na světě. Poté musel být na druhé straně v pozoru také Iláš, jehož lapačka udržela dvoubrankový rozdíl ve skóre.

„Nadřeme se na gól," zoufá si Flašar

Iláš držel novojičínské akcie na bodový zisk také na začátku poslední části hry, kdy zneškodnil pokus Sajdla. Když si pak šel na trestnou lavici odpočinout obránce Flašar, udeřili domácí z přesilové hry.

Ve 47. minutě totiž napřáhl Pokorný, jehož dělovka od modré čáry znamenala vedení 3:0. A za čtyři minuty už bylo rozhodnuto, když si v úniku věděl rady Kuba, který mezi betony brankáře Iláše přidal čtvrtý zásah. Až pět minut před koncem se konečně dočkali také hosté. V nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Zdeněk, jehož dorážka připravila výborně chytajícího Kotvana o čisté konto. Za další půlminutu se však radovali znovu Hodonínští, když si akci zopakoval Kuba a zvýšil na 5:1.

Šestý direkt pak Novému Jičína zasadil Zapletal, jenž bleskově využil přesilovou hru, a zpečetil tak vysoké vítězství svěřenců trenérů Prčíka a Krupici. V 58. minutě si pak domácí Nedvěd s novojičínským Gogolkou zpestřili zápas boxerskou vložkou, do níž se zezadu zbaběle vměstnal ještě Peš, který poté putoval na trestnou lavici také. Následně byl vyloučen ještě další domácí hráč a Nový Jičín dohrával utkání ve dvojnásobné výhodě.

Skóre už se však do závěrečné sirény nezměnilo. „Strašně moc se nadřeme na gól, a to je naše největší tragédie. V útoku to ještě není ono a k tomu se přidaly individuální chyby v obraně. Byl to asi náš nejslabší výkon v sezoně. V závěru už jsme to otevřeli, a výsledek je tak hodně divoký. Od druhé třetiny jsme útoky proházeli, ale zatím nám to tam pořád skřípe," hodnotil vysokou porážku kouč Novojičínských, kteří mají v sobotním 7. kole volno.

SHK Hodonín - HK Nový Jičín 6:1 (2:0, 0:0, 4:1)

Branky: 13. Jurásek (Peš, Kuba), 18. Sajdl (Piskoř), 47. Pokorný, 51. Kuba (Nedvěd), 56. Kuba (Jurásek), 57. Zapletal (Kučera) 55. Zdeněk. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. Střely na branku: 38:32. Diváci: 1023. Rozhodčí: Slavka Kříž, Maťašovský.

Nový Jičín: Iláš Žák, Hruška, Vašut, P. Flašar, Vnenk, Zahradníček M. Chvostek, Kacíř, Mikšan Lehečka, Zdeněk, Novotný Kabeláč, Hanák Uhlár Gogolka, Mráz, R. Gebauer. Trenéři: A. Flašar a R. Grimm.