Po nepovedené první části do toho šlápli a zdařilou stíhací jízdou nakonec dotáhli zápas až do prodloužení, v němž udeřili hned v první minutě. Novojičínští hokejisté vybojovali doma dva body proti Opavě a po 8. kole jim patří, s dvanácti body, 6. příčka.

Novojičínský tým trenérů Flašara a Grimma vyzve v sobotu od 17 hodin hlavního favorita soutěže, když se představí ve frýdecko-místecké hale Polárka.

Krátce po zahájení druhé třetiny, kdy Opavští využili nedůslednosti před brankou Chvostka a Polok zvýšil již na 4:1, by si na domácí výhru vsadil málokdo. Však si také podařeného obratu cenil i domácí lodivod Aleš Flašar.

„Za dva body jsem strašně rád, protože kdo by to po první třetině řekl," uvědomoval si šéf domácí střídačky, jehož svěřenci neodehráli prvních dvacet minut vůbec dobře.

„V první třetině jsme dělali strašně moc hrubých chyb, propadali jsme a chyběl nám důraz. Nebyl tam z naší strany žádný souboj a vůbec jsme neměli střední pásmo, čímž jsme soupeři pomohli. Na opavské kontry jsem totiž upozorňoval," vracel se k prvnímu dějství Flašar, jenž od druhé části nasadil do hry Kabeláče, Uhlára a Škumáta a na domácím výkonu to bylo znát.

Vstup do druhé části se Novojičínským sice také nevydařil, ale poté přidali domácí rychlostní stupeň a byli daleko důraznější a opavský Šafránek musel pořádně zbystřit. Na 2:4 snížil brzy pohotovou dorážkou Škumát a krátce před ním mířil jen do tyče Kabeláč.

V polovině utkání už domácí ztráceli pouze branku, když se ujal pokus Mikšana, a ve 37. minutě bylo srovnáno, když střeleckou smůlu konečně protrhnul Zdeněk, jehož první zásah v sezoně znamenal vyrovnání.

Začátek třetí periody pak kopíroval start druhé části, kdy dostali hosté opět příliš prostoru a po nedůrazu před brankou Chvostka vrátil svým druhým gólem v utkání vedení Opavě Chalupa. Novojičínští však naštěstí s odpovědí neotáleli. V oslabení ujel Kratochvíl a forvard, jenž nastupuje také za prvoligový Přerov, srovnal na 5:5.

Velkou šanci, jak rozhodnout výsledek, měli domácí necelé čtyři minuty před koncem, kdy se na Škumátovi vyfauloval jeden z hostů a před Flašarovými hochy byla čtyřminutová přesilovka 5 na 4, která však vítěznou branku nepřinesla. V největší příležitosti se octil Gebauer, ale zápas nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, v němž se hned v první minutě ujala rána Ižackého.

„Kluci to nevzdali a šli za obratem. Bylo super, že se nám podařilo vyrovnat, ale pak jsme si nechali dát zbytečný pátý gól. Remíza byla nakonec spravedlivá. Škoda, že nám nevyšla přesilovka v závěru třetí třetiny, ale prostě nám to tam nespadlo," dodal novojičínský trenér.

HK Nový Jičín – HC Slezan Opava 6:5 pp (1:3, 3:1, 1:1 – 1:0)

Branky a asistence: 18. Kratochvíl (Haloda), 25. Škumát (Hoďa), 31. Mikšan (Cabák), 37. Zdeněk (Ižacký), 44. Kratochvíl, 61. Ižacký (Flašar, Zdeněk) – 13. Herman (Mosler, Wolf), 14. Tuma (Polok, Svoboda), 19. Chalupa (Tichý, Mosler), 22. Polok (Svoboda), 41. Chalupa (Herman, Wolf). Rozhodčí: Koziol – Rychlý, Řezáč. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 293.

Nový Jičín: Chvostek – Hruška, Haloda, Vašut, P. Flašar, Cabák, Hoďa – Málek (21. Kabeláč), Kratochvíl, Lehečka (21. Uhlár) – R. Gebauer, Zdeněk, Novotný – Mikšan, Macháček, Ižacký. Od 21. navíc Škumát. Trenér: A. Flašar.