Novojičínští hokejisté uspěli po výhře v derby na ledě Kopřivnice také proti druhému Vsetínu, který doma udolali 3:2 po samostatných nájezdech a slavili třetí výhru v řadě.

Flašarova parta se tak díky sobotní výhře bodově dotáhla na šesté Moravské Budějovice a o další body bude bojovat ve středu od 18 hodin v Břeclavi, které patří prozatímní desátá příčka.

Skóre se poprvé měnilo už ve 3. minutě, když se trefil pohotový Kajaba, jenž letošní sezonu zahájil v prvoligovém Prostějově a poprvé tak rozradostnil zaplněný sektor hostujících fanoušků.

V domácí brance scházela tradiční jednička v podobě zraněného Davida Iláše, místo něhož se v brance představil Daniel Chvostek, který nastoupil od úvodní minuty poprvé od 9. kola.

Nový Jičín však úvodní branka příliš nepoznamenala a ještě v první třetině dokonal zásluhou Mikšana a Ižackého obrat. Valaši srovnali krok zkraje druhé třetiny, kdy se ujala rána od modré čáry obránce Nedbálka.

V dalším průběhu druhé části pak pokračovala atraktivní podívaná s šancemi na obou stranách. Nechyběly ani tvrdé souboje a osmistovka diváků si tak rozhodně přišla na své.

Flašar: Byla to skvělá práce

V závěrečné periodě mohli o výhře rozhodnout oba celky, ale muži v maskách se činili. Nejblíže ke gólu měl domácí Kabeláč, jenž se po zranění vrátil do domácí sestavy, ale Plšek předvedl parádní zákrok.

Vsetín pak dostal velkou šanci minutu před koncem řádné hrací doby, kdy byl vyloučen obránce Flašar, ale domácí defenziva v čele s pozorným Chvostek odolala jak ve zbytku třetí části, tak také v prodloužení při hře 4 na 3. V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Robin Gebauer.

Předním pak za domácí neproměnil Hoďa. Za hosty si na Chvostkovi vylámala zuby trojice Dvořák, Abdul a Tesařík.

„Kluci zopakovali výkon, který doma předvedli minule proti Hodonínu. Ještě den před zápasem nás bylo na tréninku pouze třináct, takže to bylo spíše takové torzo, ale naštěstí jsme to dali nějak dohromady. Kluci dřeli a předvedli skvělou práci. Musím je pochválit. Stejně jako výkon rozhodčích," hodnotil utkání za hromadného skandování „Jičín, Jičín" trenér vítězů.

V bitvě s parametry play-off tak nakonec slavili Novojičínští. „Souhlasím, že to připomínalo play-off, ale tam musíme hrát jinak, hlavně co se týče hry směrem dozadu. Nejsme spokojeni, protože jsme tady chtěli vyhrát, ale nájezdy nám letos nejdou. Zbytečně jsme se nechali strhnout hrou. V závěru byla škoda nevyužité přesilovky. Chvostek zachytal velmi dobře, tak jako náš Plšek," řekl těsně po utkání vsetínský lodivod Luboš Jenáček.

II. hokejová liga, sk. Východ, 34. kolo

HK Nový Jičín – VHK Vsetín 3:2 SN (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Branky: 6. Mikšan (Zdeněk), 18. Ižacký (Lehečka), rozh. nájezd R. Gebauer – 3. Kajaba (Ostrčil, Abdul), 22. Nedbálek (Dvořák, Slováček). Rozhodčí: Honza – Lainka, Otáhal. Vyloučení: 6:6, navíc Vítek (V) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 800.

HK Nový Jičín: Chvostek - Hoďa, Kužílek, P. Flašar, Vašut, Hruška, Haloda - Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan – Hlaváč (30. Kabeláč), Škumát, R. Gebauer. Trenér: A. Flašar.

Zbylé výsledky 34. kola: Břeclav – Kopřivnice 0:5, Opava - Karviná 8:3, Hodonín - T. Brno 2:0, Val. Meziříčí - Frýdek-Místek 1:5, Mor. Budějovice – Poruba 3:5.

O utkání se ještě více dočtete v pondělním tištěném vydání Novojičínského deníku.