Nový Jičín si zastřílel a „domácí" deklasoval 8:0. Do sestavy Flašarova celku poprvé v sezoně naskočil obránce Prokop, jenž vyléčil zranění a zápas si zpestřil desítkou od hlavního sudího.

V průběhu utkání mohli diváci vidět také dvě neproměněná trestná střílení. Ve 14. minutě nejprve na Chvostka nevyzrál Lehečka a v polovině utkání pak nesnížil na rozdíl jediné branky Lipina, jenž si nepřišel na výtečného Šrámka, který se tak mohl radovat z první nuly v sezoně.

Ohlasy trenérů:

Radim Nečas (trenér Frýdku-Místku): „Myslím si, že není co hodnotit. Domácí byli jednoznačně lepší a zaslouženě vyhráli. Zlom nastal za stavu 0:2, kdy jsme nedali velkou šanci, pak ještě neproměnili trestné střílení a v oslabení jsme jsem soupeře pustili do brejku a přišla třetí branka."

Aleš Flašar (trenér Nového Jičína): „Kluky jsme nabádali, ať střílí ze všeho a padalo nám to tam. Podržel nás Šrámek, který chytil trestné střílení. Kdyby Frýdek snížil, zápas mohl být daleko dramatičtější. Frýdku je mi líto, protože cestovat po stadionech a nehrát doma je hodně těžké. Přeju jim, aby se zvedli, protože to je mančaft, který nepatří tam, kde je. Po čtvrté, páté brance už byla z jejich strany cítit odevzdanost. My jsme naopak byli v laufu, konečně se k nám přiklonilo štěstí a výkon byl dobrý. Ale musíme se postavit na zem, protože v sobotu máme doma těžkého soupeře z Břeclavi."

8. kolo II. hokejové ligy, sk. Východ

HC Frýdek-Místek – HK Nový Jičín 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Branky: 2. Lehečka (Kacíř), 16. Mikšan (Novotný, R. Gebauer), 31. Kabeláč (Vnenk, Gogolka), 35. Kacíř (P. Flašar, Lehečka), 38. Lehečka (Žák, Uhlár), 47. Vnenk (Hanák, Hruška), 47. Novotný (R. Gebauer, Hruška), 57. Novotný. Vyloučení: 10:7, navíc Prokop (NJ) 10 min. Využití: 0:3. Rozhodčí: Fiala - Bojda, Jureček. Diváci: 200.

Frýdek-Místek: D. Chvostek (35. Kubáň) - Podešva, Jonáš, Teper, Černín, Krutil, Jindřich - Lipina, Samiec, Stránský – Mach, Sluštík, Slovák – Suchý, Zedník, Mamula. Trenéři: Radim Nečas a Jaroslav Havlík.

Nový Jičín: Šrámek – Prokop, Hruška, Vašut, P. Flašar, Žák, Vnenk – R. Gebauer, Novotný, Mikšan – Lehečka, Kacíř, Zdeněk – Gogolka (41. Hanák), Kabeláč, Uhlár. Trenéři: Aleš Flašar a Radomír Grimm.

Více se o derby dočtete v zítřejším vydání Novojičínského deníku.