Divoké utkání bylo k vidění v 5. kole II. hokejové ligy. Zápas se měl původně odehrát na ledě Nového Jičína, ale na žádost domácího klubu došlo, z důvodu městských oslav, k přeložení na břeclavský stadion.

Skóre utkání otevřel, po chybě domácí obrany, Brynecký, který nadvakrát překonal Šurého a svou první brankou v sezoně poslal Nový Jičín do vedení. Následnou početní výhodu však Handlovi svěřenci nevyužili a domácí srovnali krok, když Piskoř, s pomocí teče jednoho z novojičínských beků, srovnal na 1:1. Do druhé třetiny vstoupili daleko lépe domácí Lvi. Po brance Bartoše vedli už 2:1 a na dvoubrankový rozdíl odskočili ve 31. minutě, kdy po Popolanského akci zvyšoval břeclavské vedení Dora. Nejstarší domácí hráč snadno vstřelil svou premiérovou branku v letošní sezoně. Ani to však novojičínské nezlomilo. O čtyři minuty později totiž plachtil puk obloučkem do Šurého branky a klubko těl se ho snažilo dorazit či vyrazit. Klec byla posunutá, podle výroku sudího ale až poté, co puk přešel brankovou čáru, a tudíž byla branka Michala Chvostka uznána. Za další minutu už bylo srovnáno, když se při hře čtyři na čtyři prosadil Gebauer. V poslední části hry dokonal Nový Jičín svůj obrat. Nejprve sice zahrozili domácí, následný protiútok však zakončil střelou z mezikruží Hanák, a hosté vedli 4:3. Novojičínští hokejisté pak vedení drželi až do 56. minuty, kdy se dokázali se štěstím prosadit z přesilové hry domácí. Naučenou přesilovkovou kombinaci Lvů narušil vložením hole do střílené přihrávky Bolfíka jeden z beků Nového Jičína a tečoval si kotouč do vlastní sítě.

Zápas plný zvratů tak dospěl do prodloužení a ani v něm nebyla nouze o zajímavé momenty. V přesilovce měl druhý bod na holi Michal Chvostek, ale prázdnou branku netrefil. Poslední minutu pak měli výhodu jednoho muže v poli také Lvi, na Kozáka už si však také nepřišli.

Diváci pak mohli zhlédnout celkem šestnáct sérií nájezdů, v nichž uspělo jen pět střelců, na straně Břeclavi dvakrát Piskoř a jednou Dora, za Nový Jičín pak Michal Chvostek a Sprušil. Rozdílovou trefu měl na svědomí Dora, který pokořil Kozáka střelou po ledě, a když Šurý vychytal Sprušila, mohli se ze druhého bodu radovat Lvi. „Když to vezmu obecně hned po zápase, se dvěma body jsem spokojený. Hráli jsme dobře, nátlakově, ale Nový Jičín dobře bránil. Chtěli jsme všechny tři body. Za stavu 3:1 už by se nám nemělo stávat, že zápas ztratíme. Musíme být ale rádi, že jsme dali pět minut před koncem vyrovnávací branku. Je důležité, že jsme získal druhý bod. Klukům nebudu nic vytýkat," hodnotil duel domácí trenér Michal Konečný. Tým trenéra Handla tak odjížděl domů s bodem. „Pro nás to jsou ztracené body, protože jsme zápas začali dobře. Ale pak jsme bohužel dostali nešťastné góly, z toho dva vlastní, a prohrávali jsme 1:3. Ale řekli jsme si, že nic nevzdáme, a podařilo se nám to otočit. Z přesilovky jsme pak inkasovali vyrovnávací branku, což byla škoda. Tolik nájezdů jsem ještě nezažil. Nikdo nemohl dát branku. Měli jsme několik možností zápas ukončit, ale bohužel. Určitě jsme mohli vytěžit více než jeden bod, a mohli jsme se tak v tabulce posunout směrem vzhůru," litoval kapitán HC Nový Jičín Přemysl Vašut.

HC Lvi Břeclav - HC Nový Jičín 5:4sn (1:1, 2:2, 1:1 0:0, 1:0)

Branky: 13. Piskoř (Nedvěd, Bartoš), 23. Bartoš (Piskoř), 31. Dora (Popolanský, Bartoš), 56. Bolfík (Bartoš, Dora), 65. rozh. nájezd Dora 6. Brynecký (Vnenk), 35. M. Chvostek (Macháček, Vašut), 36. R. Gebauer (Putniroz), 47. Hanák (Vnenk).

Vyloučení: 6:7, navíc F. Chvostek 10 minut. Využití: 1:0. Rozhodčí: A.Kika J.Novotný, R.Šimčík. Diváci: 190. Poměr střel: 41:28.

Nový Jičín: Kozák F. Chvostek, Vašut, Vnenk, Hruška, Mravec, Pelikán Sprušil, Macháček, Skaloš M. Chvostek, Hanák, Brynecký Uhlár, R. Gebauer, Kabeláč Putniorz. Trenér: Handl.

Venkovní trip zakončí hokejisté Nového Jičína na ledě Vsetína. Zápas začíná ve středu 2. října v 17.30 hodin.