Hokejisté Kopřivnice se rozjížděli pozvolna a dlouhou sérii Kozáka, jenž dva zápasy v řadě neinkasoval, přerušil v 7. minutě domácí Ukhin, který zblízka poslal Rožnovské proti favoritovi do jednobrankového vedení. Vedení však Valachům nevydrželo dlouho, když se za pouhé tři minuty ujala přesná rána Macháčka.

Za dalších dvacet vteřin udeřili Kopřivničtí podruhé a postupně začali udávat tempo zápasu. Do konce první části ještě stihli hokejisté z města automobilů využít početní výhodu, a po dvaceti minutách tak vedli 3:1.

V prostřední části už domácí postupně fyzicky odpadali a Kopřivnice, k velké radosti svých fanoušků, přidávala další zásahy. Ve 28. minutě inkasoval domácí Mizera pátou branku, po které si řekl dost, a jeho místo zaujal Dohnálek, jenž ještě ve druhé části jednou inkasoval. Na ledě pak začaly vznikat šarvátky, přibylo vyloučení a o emoce nebyla nouze.

„Byl to typický zápas s Rožnovem. Hodně soubojů, vyloučení. Ale měl jsem z utkání trošku obavy, protože s Horním Benešovem jsme neodehráli dobrý zápas. Do Rožnova jsme jeli s respektem, nejel s námi Radek Bonk a obránce jsem dával dohromady na poslední chvíli. Ale musím říct, že kluci nakonec odehráli utkání bravurně," uvedl k utkání trenér lídra krajské ligy Václav Slabý.

Pěstní souboj Skopal-Kameníček

V závěrečné třetině přidali hosté ještě sedmou branku, ale Rožnov na začátku 49. minuty snížil na konečných 2:7. „I když jsme po jedné chybě prohrávali, kluci šli jasně za výsledkem, abychom utkání zvládli a nedali Orlové důvod k nějaké naději. Bylo důležité, že jsme brzy srovnali a odskočili na 3:1. Byli jsme o krok lepší a byla to jenom otázka času, kdy se prosadíme. Rožnov začal první třetinu hodně bruslit, chtěl udržet tempo, ale pak už fyzicky nestačil," pokračoval v hodnocení šéf kopřivnické lavičky.

Diváci pak ještě zhlédli pěstní souboj Skopala s kopřivnickým Kameníčkem, který nechali rozhodčí citlivě, pro potěšení diváků, proběhnout. Oba účastníci si nedali nic zadarmo a navzájem si naložili pár ran. Do rozmíšky s jedním z domácích se dostal také Hrubý.

„Bylo to férové a k hokeji to patří. Kluci si nenechali nic líbit, protože Rožnov hraje svůj tradiční styl. Ale patří to k tomu, takže jim dám asi každému dvacet korun pokutu a jedem dál," usmál se Slabý, jenž nezapomněl na kopřivnické příznivce.

„Fanoušci nás neustále povzbuzovali. Hrajeme to pro ně. Nebylo jim líto jet do Rožnova, do té zimy, a zápas měl super atmosféru. Byli jsme díky nim jako doma," uzavřel kopřivnický kouč, jehož svěřence čeká v sobotu 28. února od 17 hodin na domácím ledě poslední derby v sezoně proti Studénce.

HC ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - HC KOPŘIVNICE 2:7 (1:3, 0:3, 1:1)

Branky: 7. Uchin (Kroupa), 49. Švajda (Vyvíjal, Babiš) – 10. Macháček (Hrubý), 10. Kameníček (Horák, Štěpják), 14. Horák (Štěpják), 27. Horák (Kameníček, Štěpják), 28. Štěpják (Kameníček), 34. Bartošák (Mičulka), 46. Štěpják. Diváci: 260.

HC Kopřivnice: Kozák – Petružálek, F. Chvostek, Jašek, Marek, Merenda - Sluštík, Bartošák, Mičulka – Macháček, Bílek, Hrubý – Kameníček, Horák, Štěpják. Trenér: Václav Slabý.